Sa 2,07 promila pokušao ubiti mladića s kuhinjskim nožem u Livnu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) HB županije podnijelo je županijskom Tužiteljstvu u Livnu izvještaj protiv Samira Ormana (32) iz ovog grada zbog osnovane sumnje da je počinio ubojstvo u pokušaju.

Glasnogovornik MUP-a HB županije Ivica Vrdoljak rekao je novinarima da je Orman 26. ožujka oko ponoći u kafiću "Time" u centru Livna, u vidno alkoholiziranom stanju, nožem napao Esada Velagića (27) iz Grboreza, općina Livno, s kojim se prethodno verbalno sukobio i nanio mu ozbiljne povrede glave.

Vrdoljak je potvrdio da je osumnjičeni imao 2,07 promila alkohola u krvi, te da je, nakon što je kuhinjskim nožem dužine 21 centimetar u predjelu glave zasjekao Velagića, otišao kući da bi sa odmah zatim vratio na mjesto incidenta sa još dva kuhinjska noža, zbog čega je uhićen i pritvoren.

Kriminalističkom obradom policije nije utvrđen motiv ovog teškog kaznenog djela, a osumnjičeni Orman zadržan je u pritvoru županijskog Tužiteljstva u Livnu, koje će nad njim tijekom dana provesti istragu i vjerovatno predložiti izricanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana. (Srna)