Livno: Osuđen na 13 mjeseci jer je nožem u glavu ubo mladića koji ga je “krivo” pogledao

...zatvora jer je pokušao ubiti Esada Velagića (27) u kafiću "Tajm" u Livnu te zbog nasilničkog ponašanja, piše dnevni list.

"Kriv sam"

Orman je jučer, nakon što je tužitelj pročitao optužnicu, ustao s optuženičke klupe te je priznao krivnju. "Kriv sam", rekao je sudskom vijeću Županijskog suda dok je pored njega sjedio njegov odvjetnik Goran Bradarić. Nakon što je priznao krivnju, Vijeće mu je izreklo presudu. Inače, Orman je na prošlom ročištu tvrdio da nije kriv, no jučer je rekao kako želi povući tu svoju izjavu. Još se ne zna zašto je pokušao ubiti Velagića. Orman je kobnog dana bio toliko pijan da se ne sjeća svih detalja. Policajci koji su ga uhitili nakon što je pokušao ubiti Velagića su mu izmjerili 2,7 promila alkohola u krvi. U optužnici koju je Županijsko tužiteljstvo podignulo protiv Ormana se opisuje kako je 32-godišnjak kobnog 26. ožujka došao u kafić s dvojicom prijatelja. Ispod jakne je ponio nož. Prijatelji nisu znali da je Samir sa sobom nosio nož. Zajedno su se opijali kada je Orman u jednom trenutku viknuo na Velagića koji je sjedio u blizini. "Što gledaš", povikao je. Velagić mu je odgovorio: "Što ću gledati", a Orman je tada krenuo prema njemu izvlačeći nož dužine oštrice 21 centimetra iz jakne. Zamahnuo je i posjekao ga po glavi.

Donio još dva noža

Velagić je pokušao pobjeći, a Orman ga je progonio mašući nožem. Posjekao ga je i po palcu. Tada su ga zaustavili gosti iz kafića. Nakon što mu je netko od gostiju oduzeo nož, Orman je otišao kući po još dva kuhinjska noža. Kada se vratio pred kafić, uhitili su ga policajci. Orman je prije toga izazivao goste te prijetio. Kako doznajemo, Samir Orman je livanjskoj policiji odavno poznat kao počinitelj brojnih kaznenih djela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, zbog čega je više puta osuđivan.