Literarni natječaj "Istinom do pomirbe"

Literarni natječaj "Istinom do pomirbe"
Ilustracija hercegovina.info

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve totalitarnog režima, Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH raspisuje literarni natječaj na temu ISTINOM DO POMIRBE, za 2020.

Literarni radovi na natječaj (pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji) šalju se isključivo na adresu elektroničke pošte [email protected] s naznakom za natječaj Istinom do pomirbe.

Radove poslati u obliku Word dokumenta nazvanog Ime_Prezime_Naslov pri čemu literarni rad ne smije biti duži od pet kartica teksta, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5.

U posebnom dokumentu u prilogu treba priložiti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj mobitela, e-mail adresu i kratki životopis.

Natječaj je otvoren za slanje radova do 1. kolovoza 2020. nakon čega će stručno povjerenstvo odabrati tri najuspješnija rada, a popis nagrađenih bit će javno objavljen prije završnog događanja s dodjelom nagrada, koje će biti organizirano povodom 23. kolovoza – Dana sjećanja na žrtve totalitarnog režima, kada će nagrađeni autori i njihovi radovi biti javno predstavljeni", priopćila je predsjednica SHSK Anita Martinac.