Krizni stožer HNŽ traži najrigoroznije mjere za nepoštivanje samoizolacije

Krizni stožer
Vlada HNŽ
Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije poslao je priopćenje za javnost u kojem je upozorio sve građane koji ne poštuju izolaciju i samoizolaciju da takvim ponašanjem ugrožavaju zdravlje drugih sugrađana.
 
"Složena epidemiološka situacija u HNŽ osobito u gradu Mostaru i Konjicu od svakog građanina, a u cilju pomoći zaustavljanju širenja virusa COVID-19, traži maksimalnu odgovornost i dosljedno poštivanje svih zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite.
 
Podsjećamo, svi neodgovorni pojedinci koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem zapovijedi Stožera civilne zaštite budu ugrožavali zdravlje i sigurnost građana čine kazneno djelo. Stoga, pozivamo sve odgovorne za praćenje poštivanja zapovijedi Stožera da, za osobe kod kojih se činjenično utvrdi nepoštivanje bilo koje zapovijedi, a osobito nepoštivanje mjera o izolaciji i samoizolaciji, bez odlaganja primjene najrigoroznije mjere", navode u priopćenju.
 
Dodali su kako samo striktnim pridržavanjem propisanih pravila ponašanja u izolaciji i samoizolaciji štitimo sebe i sve druge građane.