FOTO  Konjic nakon pandemije dočekao kulturno ljeto

Otvorenje izložbe Adile i Haruna Jazvina
Vehid Šišić

Ustanova 'Narodni univerzitet Konjic' u Konjicu predstavlja programe i aktivnosti ovogodišnjeg 'Konjičkog kulturnog ljeta'. Otvorili su vrata poslovnih jedinica: Centra za kulturu, kina, Gradske biblioteke i Zavičajnog muzeja sa depandansom rodne kuće Zulfikara Zuke Džumhura.

Dezinfekcija u svim pomenutim jedinicama je urađena. "Molimo Vas da u narednim danima, prilikom posjete, poštujete sve neophodne mjere, a mi ćemo se potruditi shodno našim mogućnostima, da Vam darujemo čitav niz različitih kulturno obrazovnih programa sve do 2.9.2020. godine.

Posebno želimo zahvliti našem sponzoru 'Yunus Emre' Institutu Mostar", poručili su iz Narodnog univerziteta Konjic. U ponedjeljak navečer u galeriji Narodnog univerziteta Konjic otvoreno je 'Konjičko kulturno ljeto“ za 2020. godinu i to predstavljanjem prve izložbe fotografija pod imenom 'Znakovi za razumom obdaraene' autora: Adile i Haruna Jazvina.

Uz podršku 'Yunus Emre' Instituta i Glavne direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske organizirat će se projekcije, najljepša ostvarenja turske kinematografije. U četvrtak, 4. lipnja od 20 sati bit će održana projekcija komedije 'Mađioničar - Hokkabaz'.

Iskender je živahan mladić koji se još od malih nogu bavi magijom. Iako uporno tvrdi da je čarobnjak to, nitko osim njegovog bliskog prijatelja Maradone, ne prihvaća, te podrugljivo govore da je samo jedan običan mađioničar.

U okviru repertoara 'Konjičkog kulturnog ljeta' bit će predstavljeni i online sadržaji: 'Online preporuka za nove naslove gradske biblioteke Konjic'. Od ponedjeljka, 1. juna 2020.godine, u okviru repertoara „Konjičkog kulturnog ljeta“, dajemo Vam preporuke za slijedeće naslove.

Od srijede, 3. lipnja na Facebook stranici Zavičajnog muzeja i Facebook, Instagram i Viber mrežama Narodnog univerziteta, bit će omogućeno da saznate priču o njihovom najjznačajnijem eksponatu Rub Tahta - Astrolab, instrument iz osamnaestog stoljeća. Od petka, 5. lipnja na Facebook stranici Zavičajnog muzeja i Facebook, Instagram i Viber mrežama Narodnog univerziteta bit će predstavljen Nacionalni spomenik 'Šurkovića kula u Odžacima', navedeno je iz ustanove Narodni univerzitet Konjic.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.