JESEN U KONJICU U pripremi su koncert i film

Zerdelija Tijana Bašić i Marija Raspudić
Hercegovina.info

'Zerdelija' je grupa glazbenika koji dolaze iz Mostara, Bosne i Hercegovine. Grupa svira tradicionalnu glazbu sa Balkana i šireg slovenskog govornog područja. 

Svojim obradama tradicionalnih pjesama svih naroda koji naseljavaju ovo kulturno bogato područje, nastoje na originalan način prenijeti bezvremensku ljepotu glazbe sa Balkana i glazbe svojih slovenskih predaka. Pjesme koje sviraju na najbolji mogući način odražavaju duh vremena i običaje iz prošlosti, u novom, modernom ruhu.

Oni će nastupiti 8.11. u Muzeju drvorezbarstva (rukotvorine-zanat) u Konjicu od 19 sati.

Nakon toga, u Centru za kulturu Narodnog univerziteta u Konjicu 10. studenog od 17 i 20 sati bit će upriličena projekcija filma 'Amanet' u kojem glavne uloge tumače Martin Freeman, Letitia Wright, Angela Bassett, Lupita Nyong’o, Danai Gurira.

Ovo je nastavak filma 'Black Panther' iz 2018. godine. Wakanda se mora zaštititi od svjetskih sila koje interveniraju nakon smrti kralja T’Challe. Dok Wakanđani nastoje prihvatiti gubitak voljenog vođe, heroji se moraju udružiti te uz pomoć Nakiae i Everetta Rossa iskovati novi plan za kraljevstvo Wakande.