FOTO/VIDEO  KAMPANJA U MOSTARU Jedni oslobodili glasačku kutiju, drugi žele parking umjesto dvorane

Predizborna kampanja PMP
Hercegovina.info

Čelnik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević je prilikom početka predizborne kampanje u koju je uključena i ova stranka rekao kako je Mostar dugo čekao na priliku da se konačno nešto promijeni. Simpatizeri i čelnici stranke su performansom na Starom mostu u Mostaru započeli predizborne aktivnosti. Sa glasačke kutije je simbolično skinuta bodljikava žica, a ova instalacija je simbolizirala nepostojanje izbornih aktivnosti u Mostaru u proteklom periodu.

Osim instalacije s glasačkom kutijom, prikazana je i instalacija kaveza u kojem je simbolično prikazan dio problema koji tište ovaj grad kao npr. veliki broj ruševina, nezaposlenost, odlazak mladih, nečistoća grada i sl.

"Cilj naše kampanje je Mostar vratiti njegovim građanima, probuditi im nadu i dati im optimizam koji im itekako treba, ali i postići da Mostar bude sastavni grad zapadne Europe", istaknuo je u petak nositelj liste Koalicije 'Mostar moj dom' za gradsko područje Jugozapad Željko Asić na početku izborne kampanje u Mostaru.

Predizborna kampanja PMP

Na konferenciji za medije Koalicije 'Mostar moj dom' koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, Asić je istaknuo kako nepravda i ekonomska situacija, odnosno nedostatak radnih mjesta tjeraju mlade iz Mostara.

"Svi mladi odlaze u zemlje Europske unije i zato smo napravili program kojim težimo da Mostar bude sastavni grad zapadne Europe, a zbog toga je i naš slogan 'Mostar na zapad'. U tom programu naglasili smo vrlo važnu stvar, a to je da sva javna poduzeća i institucije budu jedan holding i da tim holdingom upravlja Gradsko vijeće. Svim političkim strankama u Gradskom vijeću predložit ćemo da potpišu ovaj naš gospodarski program i prije izbora", istaknuo je Asić.

Također je naveo kako ova Koalicija teži da u urbanoj sredini Mostara ne bude parking mjesta. "Aktualni, nelegalni gradonačelnik potrošio je silne novce na pravljenje parking mjesta umjesto da tu bude zelena površina i da se na mjestu gdje bi trebala biti dvorana napravi ogroman parking s nekih 2.000 do 3.000 parking mjesta. To je vizija ove Koalicije", mišljenja je Asić.

Nositelj gradske liste spomenute Koalicije iz HKDU-Hrast Bernardin Pandža kazao je kako je prioritet ove Koalicije zadržati mlade u Mostaru.

Predizborna kampanja PMP

"To možemo realizirati samo ako im omogućimo zapošljavanje, kako bi mogli zarađivati za život. Ostanak u Mostaru znači pokretanje proizvodnje, poticaj za poljoprivrednike, povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj grada, dovođenje stranih investicija, a onda svakako slijede pitanja uređenja grada, kako bi Mostar bio dostojan za življenje. Također je važno i sigurnosno pitanje jer Mostar je turistički grad i trebamo raditi na strategiji sigurnosti za naše sugrađane, ali i turiste i investitore, jer nitko ne želi poslovati u nesigurnim uvjetima", kazao je Pandža.

Prioriteti su također, dodaje Pandža, i ekologija, zaštita rijeka i riječnih korita, izgradnja kolektora te rješavanje problema odlaganja otpada. "Nikada više ne smijemo dopustiti da grad bude zatrpan smećem. Mnogo je posla i pitanja, tražit ćemo odgovore na sve i ne bojimo se posla, radit ćemo za boljitak našeg grada i naših sugrađana", poručio je Pandža.

On je ocijenio kako je Mostar proteklih dvanaest godina 'grad na infuziji'. "U proteklih 12 godina vratili smo se stoljećima unatrag i svjedoci smo da mladi, obrazovani ljudi odlaze sa svojim obiteljima. Imamo grad u koji se ne ulaže, nema proizvodnje, ostale su samo uslužne djelatnosti. Nema strateških ulaganja ni zapošljavanja. Vrijeme je da svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke, izađemo na izbore i biramo ljude koji su se spremni boriti za bolji Mostar, a koji je grad milijun mogućnosti", podvukao je Pandža.