FOTO/VIDEO  KAKAV ULOV HERCEGOVCA Samo da pokažem 'ko je doktor ovog sporta

Ribolovac
Z.Lojpur/Hercegovina.info

Ribolovac Radoslav Pujić (39) ulovio je u Bilećkom jezeru smuđa teškog 6,7 kilograma i dugačkog od sredine repa do vrha glave 89 centimetara.

Rašo se ribolovom, kako kaže, bavi već 30 godina, ali ovakav primjerak dosad nije ulovio.

"Godišnje ulovim 30-ak krupnih riba. Ovo je bilo zaista nešto posebno, zato što sam ribu ulovio u Bilećkom jezeru. Znao sam da tu ima dosta krupnih riba, trudio sam se da je upecam. Ne mogu usporediti ni s jednom borbom do sada“, priča za hercegovina.info Radoslav Pujić, ribolovac iz Trebinja.

Prema njegovim riječima borba je trajala oko 15 minuta i bila je žestoka. Rašo nam kaže da je osjećaj nevjerojatan, njegova velika želja se ispunila, jer je smuđ inače dosta unikatna riba u našim vodama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Smuđ je inače veoma rijetka riba u ovdašnjim vodama, pa je i više cijenjena. Izraziti je grabljivac i može da naraste do 18 kilograma, sa starošću od preko 20 godina. Lovi se isključivo varalicom - vobler, guma i leptir”, objašnjava Rašo.  

Za njega je ribolov kraljevski sport i ističe da bi ribari širom svijeta imali dobar razlog da dođu na naše vode.

Ribolovac

“Imali bi zbog čega doći. Dolazio mi je u goste izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine u “fly fishingu“ i kad je vidio naše vode čovjek se oduševio, a lovio je od Patagonije do Novog Zelanda“, nastavlja nam priču ovaj strastveni ribolovac.

Radoslav je sudjelovao na mnogim regionalnim natjecanjima. Iza sebe ima mnoštvo zlatnih medalja, a najradije se sjeća svjetskog kupa u Herceg Novom.

“To mi je najdraže natjecanje do sada. Na mojoj barci sam uspio pobjediti i osvojiti plasman desetog mjesta u svijetu“, s ponosom priča Rašo.

Višedesetljetni život na vodama u okolini Trebinja naučio ga je kako i gdje doći do kapitalnog ulova. Kako kaže nekada je bilo mnogo više ribe, više ribolovaca, voda kristalno čista. Od tada je prošlo preko 30 godina, a on se ovdašnjim vodama vraća skoro svaki dan. To mu dođe kao puni radni staž, jubilej.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.