JAVNI POZIV Posušje ponovno potiče nove i male poduzetnike

Općina Posušje
Poskok.info

Općina Posušje raspisala je javni poziv za podnošenje prijava za poticaje poduzetništvu i to za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika - početnika (start-upova), potporu očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost i podrška ženama poduzetnicama, prenosi portal Manager.ba

Za prvu kategoriju, potpora se odnosi na subvencioniranje troškova ovjere dokumentacije, taksi za upis u registre, pristojbi i drugih troškova osnivanja i registracije djelatnosti temeljem dikazanih troškova, dok se za ostale dvije kategorije odnosi na subvencioniranje nabavke repromaterijala, materijala i opreme.

Za vrijeme posjeta Posušju u rujnu prošle godine, premijer Federacije Nermin Nikšić izjavio je kako je Posušje, uzimajući u obzir broj stanovnika, prvo po sredstvima uplaćenim po fiskalnim računima u FBiH.

Ovo je četvrta godina kako Općina Posušje na ovaj način potiče razvoj malog poduzetništva. U 2023. godini odobreno 39 poticaja u ukupnom iznosu od 20.084,37 KM, a ukupno je 141 korisnik ostvario mogućnost njihovog korištenja.

Detalji poziva nalaze se na službenoj stranici Općine Posušje.