Izabrano novo vodstvo Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata

Izborno povjerenstvo u sastavu kojega su bili Ante Boras, Danijela Zeljko i Anamarija Mitar predvodilo je zasjedanje Skupštine u skladu s odredbama Statuta. Prisutni su članovi tajnim glasovanjem od 17 kandidata izabrali 13 najzaslužnijih koji će sljedeće dvije godine vršiti dužnost člana Predsjedništva ove studentske udruge.

Članovi Predsjedništva ZKHS-a:

Petar Anić - općina Široki Brijeg
Drago Barać - općina Čitluk
Zvonimir Barać - općina Čitluk
Marko Boras - grad Mostar
Kristina Bošnjak - općina Grude
Ljubo Karamatić - općina Posušje
Tomislav Mandurić - općina Posušje
Gabriela Mitar - općina Posušje
Darko Rebac - općina Čapljina
Iva Sabljo - općina Grude
Ivan Sesar - općina Široki Brijeg
Lucijana Soče - općina Čitluk
Josip Tolić - općina Grude

U oproštajnom govoru dosadašnji predsjednik ZKHS-a Mate Kovač iznio je iscrpni izvještaj aktivnosti i financijskog kretanja Kluba te ohrabrio nove članove u nadi da nastave već utvrđenim putem koji je Klub podigao na visoku stepenicu. Pozvao ih je i da ga svesrdnim zalaganjem i trudom, uz fakultetske obveze, učine još boljim. Na taj način predstavlja se Hercegovina u boljem svjetlu u Zagrebu i svijetu, ali se i stječu nova iskustva, prijateljstva i poznanstva prijeko potrebna u životu.

Na prvoj sjednici novoizabranog Predsjedništva za Predsjednika ZKHS-a izabran je Tomislav Mandurić, koji je dobio i najviše glasova na izbornoj Skupštini. Za Zamjenika predsjednika izabran je Zvonimir Barać, a za Glavnu tajnicu Gabriela Mitar, koja nastavlja vršiti ovu funkciju iz prošlog mandata.

Fotogaleriju sa Skupštine možete pogledati na službenoj stranici ZKHS-a na Facebooku 

Jelena Stipović