ISKORISTITE NEDJELJU Upoznajte Hercegovinu na biciklu

Bicikli parking
Hercegovina.info

Nedjelja, 26.3.2023. u kalendarima mnogih biciklista i ljubitelja aktivnosti na otvorenom zakazana je za biciklijadu Ćirinom prugom. Kao prva takva promotivna biciklijada u 2023. godini sa startom u Mostaru biciklisti će posjetiti i upoznati turističke i prirodne ljepote, kao i povijest Mostara, Blagaja, Žitomislića, vozeći se ruralnim mjestima uz prelijepo modru rijeku Neretvu sve do Počitelja kao finalne destinacije.

Doista prelijepo organiziran program, a sve to uz pratnju lokalnih cikloturističkih vodiča koji će iz prve ruke prezentirati ponudu i ljepote Hercegovine svojim gostima. Bitno je kazati kako će se upravo u nedjelju vršiti i promocija i puštanje u promet 'Next bike - sustava javnih bicikala, koji će građanima Grada Mostara od nedjelje biti dostupni i na raspolaganju.

Na otvorenju cikloturističke sezone i predstavljanjnu sustava javnih bicikala, prisustovat će i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, direktor REDAH-a Ivica Sivrić, Ahmed Ćerimović uime NextBike i predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić, koji će biti dostupni medijima za izjave već od 9:30 sati.

Stara uskotračna željeznica Ćiro u svoje vrijeme bila je pruga koja život znači za narode s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Preživjela je čak pet različitih državnih uređenja da bi krajem 1970-ih proglašena neprofitabilnom i u konačnici ukinuta. Ubrzo nakon ukidanja ostaci željezničke infrastrukture su nestali ili propali, a paraleleno s gašenjem pruge polako se i iseljavao narod s ovih prostora.... danas, Ćiro pruga predstavlja najveću cikloturističku ponudu Hercegovine.

Organizacija će se održavati na visokom nivou, a svim sudionicima na raspolaganju će biti cikloturistički vodiči koji će prezantirati Hercegovinu i mjesta koja obilazimo. Organizatori ističu kako će se za sigurnost svih sudionika brinuti velik broj redara, te će imati kombi u pratnji sa vodom i okrjepom, prvom pomoći i servisnom stanicom.

Udruga 'HerzegovinaBike' uz podršku biciklističkih klubova 'Mostar' i 'Čapljina'organiziraju biciklijadu Ćirinom prugom. Ovim putem organizatori Vam žele dobrodošlicu u uvijek lijepu Hercegovinu, te se nadaju lijepom vremenu i vjeruju kako će biti odlično druženje. Okupljanje i polazak je u nedjelju 26.3.2023. sa početkom u 10 sati ispred hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.