FOTO  Hercegovina se i dalje reklamira fotografijama austrijskih vinograda

Jumbo plakati doživi Hercegovinu
Hercegovina.info

Otvaranjem granica i porastom broja putnika koji prolaze kroz Hercegovinu, Turističkoj zajednici Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) ukazala se prilika da putem jumbo plakata reklamira Hercegovinu. Postavljeni su jumbo plakati sa motom 'Doživi Hercegovinu'.

Ništa ne bi bilo sporno da nije uočeno kako se reklamira hercegovačka vinska cesta fotografijom sretnih prijatelja u austrijskom vinogradu. Nakon pisanja portala Hercegovina.info, na pojedinim mjestima su isti jumbo plakati zamijenjeni, ali opet je na pojedinim mjestima ostalo isto.

Hercegovina se reklamira austrijskim prirodnim ljepotama. Jedan takav vinograd smo ovih dana zabilježili u južnom mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, gdje je vidljiva reklama 'Doživi Hercegovinu', ali uz već spomenuti austrijski vinograd. Koji kilometar dalje, na području Bišće Polja, na samom ulazu u Mostar iz smjera juga, nakon vinograda Austrije dočekat će vas panorama Neuma.

Zašto se u sezoni, u kojoj je svaki turist bitan, pristupilo ovako površnoj izradi 'marketinške strategije', u kojoj bi fotografija trebala biti jedan od ključnih elemenata u privlačenju turista i tko je odgovoran za isto, pokušali smo saznati kod direktora Turističke zajednice HNŽ Andrije Krešića.

I on je ostao zatečen informacijom da se radi o fotografiji iz austrijskih vinograda, a i sam ističe kako svakodnevno prolazi pored billborda i da nije mogao ni naslutiti da će se tako nešto dogoditi.

Ostaje vidjeti jesu li se putnicima zamazale oči uklanjanjem samo pojedinih jumbo plakata, jer sigurno je da postoji plan i popis lokacija gdje je Turistička zajednica HNŽ željela da reklama bude vidljiva. Za posao izrade reklame angažirana je privatna firma s područja Čitluka, a prema Krešićevim riječima sve je koštalo oko 15 tisuća KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.