Hercegovci pohvalili Vesnu Pusić

Time bi se, smatra Vesna Pusić, sačuvao hrvatski korpus koji je sada najviše ugrožen u BiH. Ukoliko se status Hrvata ne riješi, oni bi mogli u potpunosti napustiti BiH, prenosi njene prognoze Jutarnji list.

Zbog prijedloga o osnivanju trećeg entiteta Pusićku je pohvalio i hercegovački portal Poskok, koji je npr. iskritizirao poruku predsjedničkog kandidata Milana Bandića, koji je rekao da se zalaže za što i trenutačni hrvatski predsjednik, poštivanje Daytonskog sporazuma.

"Za razliku od Mesića, koji je bio izuzetno štetan za interese Hrvata u BiH, treba nam predsjednik koji nam u najmanju ruku neće sabotirati političke inicijative po nalogu Sarajeva", piše Poskok. To dakle ne podrazumijeva predsjednikovo uplitanje u unutrašnje uređenje druge države, ali za Poskok, znači da predsjednik neće minirati inicijative hrvatskih stranaka u BiH, dok god one ne narušavaju suverenost BiH.

Inače, hercegovački je portal ocijenio korektnim stav Ive Josipovića da je pitanje Hrvata u BiH unutrašnje pitanje, kao i stav Nadana Vidoševića za potrebom kantonizacije BiH.

net.hr