FOTO  Gužva na cesti prema Neumu

Neum, stolac neum
Hercegovina.info

Od ranog jutra krenula je nedjeljna gužva na cesti koja vodi prema Neumu. S obzirom na nemogućnost odlaska u Hrvatsku bez procedura, brojni su današnji dan odlučili potražiti upravo u Neumu. O gužvama svjedoče fotografije s dionice Stolac - Neum, a brojni su i autobusi koji su krenuli ka jedinom hercegovačkom gradu na moru.

U danima vikenda pojačana je frekvencija vozila, pa iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, drže rastojanje između vozila te da izbjegavaju rizična pretjecanja. Nedjeljom je najfrekventnije u poslijepodnevnim i večernjim satima, kada se većina vraća kućama, pa su kolone vozila na ulazima u veće gradske centre.

Što se pak tiče stanja na graničnim prijelazima nisu zabilježene veće gužve, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjetimo, građani BiH u Hrvatsku ne mogu bez jednog od tri uvjeta; potvrde o cijepljenju, potvrde o preboljenom koronavirusu te negativnog PCR testa. Ako ne ispunjavaju niti jedan od tri navedena uvjeta u Hrvatsku mogu tek na 12 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.