RAŠTIKIJADA 2017: Tradicionalno natjecanje u kuhanju raštike na Marića Gaju

Raštikijada, jela od raštike, Natjecanje u kuhanju raštike, Grude, Raštikijada, Natjecanje u kuhanju raštike, raštika, jela od raštike, jela od raštike, Raštikijada
6. godinu za redom u subotu 4.11 Agroturizam Marića Gaj postat će centar svijeta za sve ljubitelje raštike na svijetskom prvenstvu ili olimpiskim igrama u kuhanju raštike gdje prošlogodišnji pobjednici Hajdučke vrleti Blidinje brane naslov provit jake međunarodne konkurancije.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini. Samo natjecanje služi za upoznavanje s novim receptima jednog skoro zaboravljenog jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog. Cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Natjecatelji su privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjuje žiri koji je sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih Kuhara i turističkih djelatnika. Pored promocije raštike kao jela u Hercegovini, manifestacija služi i kao događaj za privlačenje turista, tako da svake godine sve više stranih gostiju posjećuje naš Agroturizam za vrijeme RAŠTIKIJADE. Za sve posjetitelje kao i natjecatelje nakon samog kuhanja, ocjenjivanja jela od žirija te proglašenja pobjedika slijedi zabavni program uz tamburaše i kulturno umjetnička društva.

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

RAŠTIKIJADA 2017 - satnica:

15.00 - 16.00 prijava ekipa i ždrijeb o poziciji kuhanja
16.00 - 19.00 kuhanje raštike
19.00 - 20.30 ocjenjivanje jela žirija
20.30 dodjela priznanja i proglašenje pobjednika
21.00 zajednička večera sudionika natjecanja uz kulturno zabavni program