Krijumčar cigareta pokušao pregaziti policajca

Foto: Ilustracija
Ilustracija/Hercegovina.info

Policajca je udario vratima automobila i ozlijedio mu ruku. Kako se doznaje, u ponedjeljak oko 17.45 sati gruđanski policajci su na cesti u Cerovu Dolcu uočili parkiran Jeep Grand Cherokee i prepoznali su Denisa Rašića, koji je od ranije poznat policiji zbog krijumčarenja cigaretama.

Nestalo goriva

Rašić je zaustavio terenac kraj ceste jer mu je nestalo goriva, te je iz plastičnog kanistra nasipao gorivo u rezervoar automobila kada je naišla policijska ophodnja. Policajci su sumnjali da Rašić u Jeepu skriva krijumčarenu robu, a sumnjali su i da je automobil ukraden, pa su radiovezom preko policijske postaje zatražili provjeru registracijskih tablica te dobili obavijest da se na automobilu nalaze nepripadajuće registracijske oznake. Policajci su pritom prišli Rašiću kako bi ga legitimirali, no on je u međuvremenu natočio gorivo u rezervoar te je ušao u automobil. Zbog sumnje da u automobilu skriva krijumčarenu robu, policajci su mu naredili da otvori prtljažnik, no neposlušni mladić se oglušio o sve policijske zapovijedi, policajcima je odbio dati svoje isprave i izići iz automobila.

Već uhićivan

Upalio je automobil, na što su reagirali policajci i pokušali ga spriječiti da krene dalje. No, Rašić je vratima udario jednog policajca i naglo je, uz škripu guma, automobilom odjurio s mjesta događaja. Pobjegao je u nepoznatom smjeru, a policija je odmah započela potragu za njim i za automobilom Jeep Grand Cherokee. Gruđanski policajci su tijekom jučerašnjeg dana blokirali sve prilaze kući u Tihaljini, gdje Rašić živi. Policija je jučer od Općinskog suda u Ljubuškom čekala nalog za pretres kuće u Tihaljini. Policija sumnja da Rašić u toj kući skriva krijumčarenu roba. Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, Rašić iza sebe ima podeblji policijski dosje, a nekoliko puta je uhićivan zbog krijumčarenja cigareta.

dnevni list

piše : Željko