GORJELO NA SVE STRANE Brojne intervencije vatrogasaca u HNŽ

Vatrogasci Mostar intervencija
Hercegovina.info

Vatrogasci u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) u proteklih 24 sata imali su čitav niz intervencija, a riječ bila uglavnom o požarima koji su zahvatili travu i nisko raslinje koji su se brzo širili zbog vjetra u pojedinim područjima.

Ipak, svi požari su stavljeni pod kontrolu i ugašeni. Tako je prva intervencija vatrogasaca u Konjicu bila od 13:10 sati gdje gori bukova šuma, trava i nisko raslinje iznad sela Kula prema Dabića poljani. Požar je i dalje aktivan i prema izvještaju, moguće je da je teren miniran pa je nemoguće pristupiti gašenju vatre.

U subotu od 13:26 sati konjički vatrogasci gasili su požar u selu Gorica gdje je gorjela trava i nisko raslinje, dok je intervencija kod stadiona FK Igman bila od 14:45 sati. Također je gorjela trava i nisko raslinje.

U Donjem selu, gdje je gorjela trava i nisko raslinje, intervencija je bila od 15 sati, dok je u Orahovici intervencija na požaru bila od 15:10 sati. Gorjela je trava i nisko raslinje.

U naselju Cerići od 16:20 sati zabilježena je intervencija na gašenju požara koji je zahvatio travu i nisko raslinje, dok je intervencija od 17:50 sati bila kod Deponije gdje je gorjelo smeće, trava i nisko raslinje.

Vatrogasci u Čapljini su za ovo doba godine imali povećan broj intervencija, te je tako prva u subotu zabilježena od 8:40 sati u Gabeli gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Od 11:53 sati vatrogasci Čapljine intervenirali su u zgradi nekadašnje Duhanske stanice gdje je došlo do požara.

Trava i nisko raslinje gorjeli su u Čeljevu, a intervencija je krenula u 12:55 sati. U Trebižatskom polju vatrogasci su intervenirali dva puta i to od 13:30, a onda i od 13:50 sati. U oba slučaja gorjela je trava i nisko raslinje.

U Gabela polju intervencija na gašenju vatre koja je zahvatila travu i nisko raslinje bila je od 13:35 sati, a u naselju Zgoni čapljinski vatrogasci su intervenirali od 15:40 sati. U ovom naselju gorjela je trava i trska. 

Intervencija u Prćavcima bila je od 14:28 sati, a požar je zahvatio šumu i nisko raslinje. Vatrogasci Čapljine su zabilježili i dvije intervencije na Modriču, i to od 16 sati, a onda i od 17 sati. U oba slučaja gorjela je trava i nisko raslinje.

Niz požara nastavljen je i u 17:45 sati kada su vatrogasci intervenirali na nasipu uz rijeku Krupu u Višićima gdje je gorjela trava i nisko raslinje. U naselju Stanojevići intervencija je počela od 18:03 sati, a gorjela je šuma i nisko raslinje.

Od 18:15 sati krenula je intervencija u naselju Dračevo gdje je gorjela trava i nisko raslinje, kao i na Bivoljem Brdu (od 18:43 sati) i Strugama (od 21:03 sati).

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar zabilježili su od 13:15 sati intervenciju na Fortici gdje je vatra zahvatila travu i nisko raslinje. Intervencija u Ortiješu počela je u 16 sati, a gasila se vatra koja je zahvatila travu i nisko raslinje.

Požar koji je zahvatio travu u Vrapčićima gasio se od 17:05 sati, a vatra je zahvatila travu i nisko raslinje i u Jasenici. Ova intervencija počela je u 21:35 sati. Mostarski vatrogasci bilježe i dvije tehničke intervencije, a riječ je o otvaranju lifta (od 23:40 sati) u Ulici kralja Tomislava, te otvaranje stana u Ulici akademika Ivana Zovke od 3 sata ujutro.