FGSS 18 spašavatelja iz cijele BiH na brdima oko Mostara i Stoca polagalo ispit

FGSS 18 spašavatelja iz cijele BiH na brdima oko Mostara i Stoca polagalo ispit
FGSS

Proteklog je vikenda na području Blagaja i Stoca kod Mostara, u organizaciji GSS FBiH, proveden program provjere i ispita za registrirane gorske spašavatelje.

Nakon završenog ljetnog i zimskog tečaja, obuke iz pružanja prve medicinske pomoći i velikog broja sati praktične vježbe i stjecanja iskustva u matičnim stanicama 24 polaznika iz Sarajeva, Mostara, Brčkog, Jajca, Bihaća i Zenice su dobili priliku da pokažu znanje potrebno za registrirane gorske spašavatelje.

Uprkos jakom vjetru i izazovnim vremenskim prilikama, 18 kandidata je pokazalo spremnost i zrelost za značku spašavatelja kroz višesatno teorijsko ispitivanje i pismeni test u subotu, te praktičnu vježbu stijenskog spašavanja u nedjelju kroz 14 različitih ispitnih mjesta. Povjerenstvo se sastojalo od 12 instruktora i kandidata za instruktore koji su pratili rad i ocjenjivali znanje, snalaženje i sposobnosti kandidata.

Ovom prilikom GSS FBiH upućuje čestitke kandidatima koji su položili ispit i pokazali vještine i znanje, ali i potrebnu srčanost i altruizam za spašavanje i pomaganje, navedeno je na stranicama FGSS.