FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE Oželada iz Zagreba proglašena najboljom klapom, Galuni iz Imotskog nagrada publike

Posušje,Festival klapske pisme ,san remo
Općina Posušje

U nedjelju navečer u Posušju je održana druga, završna večer 9. Festivala klapske pisme na kojoj se natjecalo 12 klapa, a prvo mjesto, po ocjeni stručnog žirija, pripalo je klapi Oželanda iz Zagreba, dok je nagradu publike osvojila klapa Galuna iz Imotskog.

Pred mnogobrojnim ljubiteljima ovog glazbenog izričaja natjecalo se 12 ženskih klapa: Zvizdan, Karmel, Puntape, Fjoret, Kajda, Mindula, Mirabela, Mir, Galluna, Oželanda, Orca, Filiae Croatiae.

Zatvoren prostor

Nažalost i ova večer se zbog, za kolovoz neobičnog vremena, održala u zatvorenom prostoru, no izvrsne natjecateljske izvedbe, odličan glazbeno-scenski nastup Alena Nižetića, kao i čvrsta uigrana voditeljska palica dvojca Silvije Karamatić i Joška Lokasa, zasigurno su zadovoljili očekivanja i najzahtjevnije publike u Posušju, kao i one pred radijskim i tv prijemnicima diljem BiH i inozemstva, priopćili su iz Općine Posušje.

Nakon nešto više od sat i po vremena, koliko je trajao natjecateljski dio u kom su se klape predstavile s po dvije, uglavnom tradicionalne dalmatinske pjesme, žiri je imao težak zadatak izbora najbolje interpretacije.

Najbolja klapa

Prema njihovoj stručnoj ocjeni, ove godine u Posušju najbolja je bila klapa Oželanda iz Zagreba. Statuu Posuški stećak i plaketu, uručio im je predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović.

Drugo mjesto pripalo je klapi Galuna iz susjednog Imotskog, a nagradu je uručio Ante Begić, načelnik Općine Posušje, ujedno i domaćin ovog glazbenog događaja.

Treće mjesto osvojila je klapa Orca iz Splita. Njima je nagradu dodijelio Zvonimir Širić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH.

Klapa Galuna odnijela je iz Posušja još jednu nagradu, onu publike. Osim simpatija publike, u Imotski će ponijeti i statuu Bure te plaketu koju im je uručio Ante Jukić, uime tvrtke Atelijer Jukić, brončanog sponzora festivala.