Evo gdje je sve gorjelo i gdje još uvijek gori u HNŽ

Vatrogasci gašenje požara
Ilustracija/Hercegovina.info

Prema informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), još je nekoliko aktivnih požara u županiji. Tako na području Neuma u mjestu Klepovica gori deponija smeća. U odnosu na protekle dane, požar je sada manjeg intenziteta.

Jučer aktivirani požar koji je krenuo iz smjera Ljutog Doca (područje Širokog Brijega) širio se prema Gornjoj Blatnici (područje Čitluka). Požar je još uvijek aktivan, ali nema prijetnje naseljenim mjestima.

Na području Konjica su aktivni požari na području mjesta Obrio gdje gori mješovita šuma i nisko raslinje, ali nema prijetnje naseljenim mjestima. Aktivan je požar i na lokalitetu Vrabač gdje gori deponija smeća i borova šuma. Sinoć oko 22:20 sati izbio je požar na Bukovoj glavu gdje gori šuma i nisko raslinje.

Kada je u pitanju područje Prozora, aktivan je požar na lokaciji Tošanica - Hudutsko gdje gori šuma i nisko raslinje. Također, vatra je aktivna u mjestu Parcani gdje gori šuma i nisko raslinje. U mjestu Blace od sinoć od 18 sati aktivan je požar koji je zahvatio šumu i nisko raslinje.

Inače, na području Prozora tijekom petka zabilježene su intervencije vatrogasaca u blizini sela Hudutsko gdje je gorjela trava i nisko raslinje (od 9:30 sati), zatim u blizini sela Krančići (od 11 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

U blizini Marine pećine (od 11:45 sati) gorjela je trava i nisko raslinje, a u Ulici kralja Tomislava (od 12 sati) gorjela je nenastanjena kuća. Kod sela Parcani zabilježena je intervencija (od 14 sati) gdje je gorjela šuma i nisko raslinje, kao i u selu Krančići (od 14:30 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

U naselju Dole (od 18 sati) gorjela je trava i nisko raslinje, a ponovno u selu Kračnići je zabilježena intervencija (od 19:30 sati) na gašenju požara koji je zahvatio travu i nisko raslinje. Požari na lokacijama Kranjčii - Duge i Lug - Višnjani - Mluša su ugašeni.

Vatrogasci Neuma su tijekom jučerašnjeg dana gasili požar u mjestu Mramor kod Hutova i Cerova gdje je gorjelo raslinje i ovaj požar je ugašen u ranim popodnevnim satima. Raslinje je gorjelo i u mjestu Dašnica, a ova intervencija je krenula u 14 sati.

Na području Konjica je u proteklih 24 sata zabilježeno i nekoliko drugih intervencija. Tako je u mjestu Brđani (od 12:20 sati) gorjela kuća i dvije štale, a na Pokojištu (od 19:23 sati) gorjela je trava i nisko raslinje.

Ponovno u mjestu Brđani je zabilježena intervencija (od 19:10 sati), a ovaj put je vatra zahvatila travu i nisko raslinje. U mjestu Krupac (od 19:50 sati) vatra je zahvatila šumu, dok je jutros (od 5:50 sati) u mjestu Bradina došlo do požara na prikolici kamiona. Požar u Spiljanima je pod kontrolom, a vatrogasci dežuraju na terenu.

Vatrogasci u Stocu su imali dvije intervencije i to od 10:05 sati u mjestu Kremenac gdje je gorjela šuma, trava i nisko raslinje, te od 13 sati u mjestu Jančica gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Vatrogasci u Čapljini su imali nekoliko intervencija, te je tako zabilježen požar na dimnjaku u Višićima (od 8:15 sati), potom u Gabeli (od 12:40 sati) gdje je gorjela trava i raslinje, zatim na Bivoljem brdu (od 13:30 sati) gdje je gorjela trava i raslinje uz prometnicu.

U Počitelj brdu (od 15:35 sati) gorjela je šuma i otpad, a u Gabeli (od 17 sati) gorjela je trava i raslinje. U Gabela polju (od 17:50 sati) zabilježena je intervencija na gašenju požara koji je zahvatio travu i raslinje. U ruševnom objektu u Počitelju (od 18:35 sati) vatra je zahvatila smeće.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su tijekom jučerašnjeg dana intervenirali u Rodoču (od 9:40 sati) gdje je gorjela trava, zatim u Ćemalovića ulici (od 9:50 sati) gdje je gorjela trava, a onda i na Sretnicama (od 14:55 sati) gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Zabilježena je i intervencija u Ulici kralja Petra Krešimira IV (od 15:25 sati) gdje je gorio otpad, a onda i u Sjevernom logoru (od 16:45 sati) gdje je gorjela trava. U ulici kneza Branimira (od 2:40 sati) gdje je gorio otpad.

Vatrogasci su zabilježili i dvije tehničke intervencije i to u Mostaru (od 9:50 sati) u Centru 2 gdje su uklonili oboreno stablo, i u Čapljini (od 12:40 sati) u Zvirovićima gdje su prali kolnik nakon prevrtanja teretnog vozila.