FOTO  EKO AKCIJA Mladi iz Mostara i Blagaja uređivali okoliš kod Nevesinja

EKO AKCIJA Mladi iz Mostara i Blagaja uređivali okoliš kod Nevesinja
OK Novi val

U sklopu realizacije novog projekta Eko HUB Blagaj, Omladinski klub 'Novi Val' održao je prvu akciju uređenja okoliša na lokaciji Nevesinje - jezero Alagovac.

Prije početka akcije održan je sastanak sa načelnikom općine Nevesinje Milenko Avdalović. Načelnik općine Nevesinje je izrazio punu podršku Eko HUB-u Blagaj za prvu eko akciju, kao i za sve naredne akcije na području Nevesinja.

U akciji je sudjelovalo 45 sudionika i prikupljeno je preko 50 vreća otpada. Pri završetku akcije dogovoreni su planovi za naredne akcije i suradnje. Na kraju ovih aktivnosti upriličen je ručak sa osvježenjem sa članovima koji su prisustvovali uređenju okoliša.

U radnoj akciji su sudjelovali članovi Omladinskog kluba 'Novi Val' u suradnji sa predstavnicima lokalne zajednice Nevesinje, članovi udruženja VID, SRD Alagovac, kao i volonteri.

Predsjednik sportskog-ribolovnog društva Alagovac Gradimir Spremo je izjavio da maksimalno podržava rad Eko HUB-a Blagaj, kao i ostale buduće aktivnosti na području Nevesinja s ciljem zaštite prirode. Također je izjavio da bi ovakve aktivnosti trebale da pređu u tradiciju.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta 'Misli o prirodi!' koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Vlada Švedske.