DOMAGOJ JERLAGIĆ On je prvi "rent a chef" u Hercegovini

Domagoj Jerlagić kuhar
Instagram

Domagoj Jerlagić iz Tomislavgrada prvi je "rent a chef" u Hercegovini, ako i ne na području cijele BiH. Ovaj mladi glazbenik koji je basist u svatovskoj grupi "Brig", ali i u Tamburaškom sastavu "Zadnja želja", osim glazbe veliku ljubav ima prema kuhanju. Kako kaže za hercegovina.info od malih nogu je u kuhinji.

"Uvijek sam se u kuhinji "vrtio" oko majke. Zanimalo me kako se što pravi želio sam sudjelovati u svemu."

Objašnjava nam što je zapravo "rent a chef"

"To je jedna generalna zamisao da se ljudima, koji se nalaze na nekom kućnom druženju, fešti, slavlju, a žele jednostavno da netko za njih spremi obrok dok se oni opuštaju, ponudi usluga kuhanja kroz neku priču. Sama ideja je nastala prije neka četiri mjeseca, kada je bilo malo mirnije razdoblje što se tiče svirki, pa sam imao vremena za razmišljati. Vidio sam kako "rent a chef" postoji u Zagrebu, Dubrovniku i Beogradu, pa sam se upitao zašto ne bih i ja nešto slično pokušao kod nas."

Domagoj Jerlagić kuhar

Kaže nam Domagoj kako se uhvatio s teškim zadatkom budući da u većim sredinama to ide znatno lakše.

"Primjerice, Dubrovnik je svjetski poznato turističko mjesto i lakše se izboriti za posao. Ja se ovdje moram bazirati na momačke, druženja na planinama ili slavlja na nekim vikendicama. No, mogu reći kako sam zadovoljan kako je sve krenulo."

Izgradio ga odlazak na fakultet

"Tu moraš sam sebi često kuhati. Volio sam eksperimentirati i tu sam počeo skupljati neko iskustvo. Radio sam i po restoranima i dosta toga naučio. Budući da sam gurman i volim hranu, počeo sam raditi kreacije, da osim toga da jelo bude ukusno, ono bude i vizualno lijepo."

Domagoj Jerlagić kuhar

Kaže kako ima dosta toga na svom meniju.

"Moj jelovnik sadrži nekih 25 jela. Sve funkcionira na principu da se prije svega nađem na kavi s klijentom koji me zvao i tu se dogovorimo što će se spremati od jela. Bit je da cijela večera ima neku priču. Primjerice, posljednja večera koju sam imao tematski se zvala, "Preko planine do mora". Predjelo se zvalo "Bilo jednom u Alpama".

Domagoj Jerlagić kuhar

U pitanju su austrijske kobasice s pilećim fileom spravljene na roštilju s tri domaća umaka i somunima te lungić punjen paštetom od feta sira i kapara, umaka na tri vrste luka te pirea od mrkve i krumpira", ističe Domagoj te govori kakvi su njegovi umaci

"To je varijacija na tartar umak koja ima sve sastojke tartara i jedan tajni dodatak koji je za sada moja mala tajna, ali svakako preporučujem to probati. Također, tu su još dva umaka i oba su na bazi rajčice. U ljutoj varijaciji dodaje se papričica intenziteta 200000 skovila (jedinica za ljutinu paprike), dok se u blago-crvenom umaku ne stavlja toliko ljuta papričica. Također, sastavni dio umaka su i začini – mediteranski i kontinentalni."

Domagoj Jerlagić kuhar

Domagoj je samouki kuhar.

"Istina, no, svakodnevno se nadograđujem. Riječ je o svakodnevnim edukacijama. Dosta toga naučim preko YouTubea, ali i preko ostalih mreža", zaključuje. Potražiti ga možete na njegovom Instagram profilu ili 063-239-854.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.