Dolijali pljačkaši obiteljskih kuća u Čitluku i na Buni

Kradljivce je zaustavio zid na Tromeđi, nakon što su u njega udarili audijem 80, a jedan je uspio pobjeći pa se traga za izvjesnim Ćišićem iz Brčkog.

Međutim, uhvaćeni su pak brat i sestra, Emir Džafić zvani Sirnica (31) iz Modriče s adresom stanovanja u Mostaru i Suada, Romkinja koja je proseći od vrata do vrata ‘tipovala' prazne bogatije kuće. Kada bi se zvonjavom i izviđanjem uvjerila da nema domaćina, tada bi na scenu stupao njezin brat s pratiteljem, piše Večernji list

Upiranjem bi odvaljivali vrata ili prozore pa krali tehničku robu koja se lako dala ‘utopiti' na uličnom tržištu, kao i novac. Na taj način su se domogli veće količine zlata, laptopa, mobitela... Upravo je nositelj glavne uloge, policiji odavno poznati Sirnica i koristio jedan od mobitela svoje žrtve.

- Riječ je o višestrukom povratniku koji je prethodno, nakon odsluženih kazni, protjeran iz Francuske pa potom i iz Hrvatske. I ranije smo ga uhićivali i evidentirali kao provalnika, ali i kradljivca vozila. Jesenas je bio ukrao jedan u Čapljini. Za razliku od njega, nakon ispitivanja i podnošenja prijave, njegova sestra Suada je puštena na slobodu. Za trećim sumnjivcem i dalje intenzivno tragamo. Više pojedinosti bi se moglo znati nakon dokumetiranja čitavog slučaja koji je uznemirio mještane Čitluka, osobito naselja Vionice, naveli su iz policije.