FOTO  Dejan Žerajić pobjedik 'Utrke u kamenu'

Utrka u kamenu Trebinje
Hercegovina.info

Nevesinjac Dejan Žerajić ovogodišnji je pobjednik utrke "Trebinje vertikal - utrka u kamenu". Žerajić je i prošle godine sudjelovao u ovom natjecanju, kada je osvojio drugo mjesto. Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Miluša Bošković iz Kotora.

Natjecatelji su imali zadatak od Arslanagića mosta na Trebišnjici istrčati do vrha planine Leotar. Nevesinjac Dejan Žerajić na Leotar se popeo za 45 minuta i 54 sekunde.

"Da se stigne prvi do vrha, potrebna je baza planinska, bavim se planinarstvom, planinar sam, a pored toga i još nekih intervala brzog hoda i trčanja. Najteži dio utrke mi je bio prelazak iz trčanja u hodanje na Orlovim gredama i pred sami vrh", istakao je Žerajić.

Članica Triatlon kluba "Kotor" Miluša Bošković rekla je da nije prvi put na trebinjskom vertikalu i da joj je ovo još jedna u nizu pobjeda.

"Ovo  nije prvi put da sam na ovoj stazi, niti prvi put ni da sam pobijedila. Danas je bila malo teža staza nego inače. Bilo je jako vruće, pa samim tim nisam ni postavila najbolje vrijeme na ovoj stazi", rekla je Bošković.

Organizator vertikala je Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebnja, a ove godine do cilja na vrhu Leotara, trčalo je više od 180 sudionika.