Uhićeno pet osoba i zaplijenjeno 35 kilograma droge

... Fofilos Odisej (31) iz Vareša, Vanja Kenjić (22) iz Istočnog Sarajeva, te Đuro Perović (27), Robert Ljiljak (36) i Marko Božinović (37) iz Tivta.

Nosović je potvrdio da je policija jučer oko 15.00 sati na magistralnom putu Ljubinje - Stolac, na području Žegulje, pretresla vozilo Dacia, registarskih oznaka BiH, u kojem je pronašla 30 pakovanja marihuane, javlja SRNA.

Vozilom je upravljao Odisej, a suvazač je bio Kenjić.

Nakon toga policija je oko 19.00 sati na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje zaustavila vozila "polo", crnogorskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili Perović i suvozač Robert, te "mercedes" hrvatskih oznaka kojim je upravljao Božinović.

U "mercedesu" je pronađeno još jedno pakovanje marihuane.

Prema neslužbenim informacijama, osobe su djelovala organizirano, ali nisu od ranije poznata policiji za kaznenin djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nosović je istakao da se uhićene osobe nalaze u prostorijama CJB Trebinje i da se nad njima vrši kriminalistička obrada, te da će nakon dokumentovanja kaznenog djela biti podnesen izvješće nadležnom tužiteljstvu.

On je podsjetio da je u ovoj godini bilo sedam zaplijena, da je oduzeto više od 161 kilogram droge, te da je dokumentovano 27 osoba.