Uhićeni Travničani koji pljačkaju po zapadnoj Hercegovini

Uhićeni Travničani koji pljačkaju po zapadnoj Hercegovini
Navedenog nadnevka nepoznati počinitelji provalili su u kiosk 'STR Alpeza', koji se nalazi na Trgu Ante Starčevića u Širokom Brijegu, te su iz istoga otuđili veću količinu cigareta raznih marki i druge artikle, te u kiosk 'Inter Press Tobacco' koji se nalazi u mjestu Kočerin, iz koga su otuđili pet mobitela, veću količinu cigareta i monitor od blagajne.

Ovim kaznenim djelima nepoznati počinitelji stekli su protupravnu imovinsku korist od približno 10 000 KM. Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su A. Š. (24) i M. H. (26), oba iz mjesta Dolac na Lašvi, općina Travnik.

Prije nekoliko dana izvijestili smo javnost da su temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Travnik lišili slobode A. Š. (24) i predali ga PU Široki Brijeg gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, dok M. H. (26) nije bio dostupan.

Policijski službenici PU Travnik jučer su lišili slobode i M. H. (26) i predali ga PU Široki Brijeg gdje je i nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti, skupa s A. Š. (24), počinio opisana kaznena djela.

PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu Dopunu ranije podnesenog Izviješća o počinjenom kaznenom djelu, protiv A. Š. (24) i M. H. (26), zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela 'Teške krađe' iz čl. 287. KZ-a FBiH, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.