Uhićena dvojica Mostaraca koji su švercali drogu u Hrvatsku

pljačka banke, pljačka, lopovi, Kredo banka, crna kronika, Branka Pavošević, Ivo Sanader, uskok, crna kronika, imigranti, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, droga, heroin, uhićenje, Split, crna kronika, Metković, Ploče, krađe, crna kronika, studentica, Split, silovanje, policija, uhićenje policajca, fotografije, crna kronika, ubojstvo, Zagreb, tragedija, KB Dubrava, supružnici, pokušaj ubojstva, Divljanje supružnika, teško objašnjivi incident, dobitnika zlatne medalje za proizvodnju meda, vozačica, U prometnoj nesreći, lakše ozlijeđen, prometna nesreća, poginuo vozač, Opća bolnica u Karlovcu, na državnoj cesti D 1, Božo Petrov, Metković, gradonačelnik Metkovića, Policijski presretač, na autocesti A4, Mobilni tim prometne policije, silovanje, konobar, Hvar, crna kronika, knin, drama, Policijski dužnosnici, teška prometna nesreća, pogibija, napadač, navijači, Policijski dužnosnici, pomoć, bijelo roblje, Hrvatska zemlja, pokušaj ubojstva, Policijski

Splitska je policija uhitila pet osoba, među kojima i jednu ženu, zbog kaznenog djela zloupotrabe droge, koje su u rujnu i listopadu iz BiH prokrijumčarile nešto manje od kilograma heroina, doznaje se danas u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU).

Dvojica državljana BiH, Adis B. (35) i Darko M. (39), obojica iz Mostara drogu su nabavljali od zasad nepoznate osobe s područja BiH. Heroin bi potom predali Samiru S. (29) koji bi ga krijumčario preko granice s Republikom Hrvatskom da bi ga u Splitu ponovno preuzeo Adis i Darko. Sve bi se dalje granalo na Michaelu B. (41) iz Splita te Ivića K. (42) iz Trogira koji su heroin preprodavali.

Policija je krim istraživanjem došla do informacija kako je Adis B. u sedamnaest navrata isporučio Michaeli ukupno 400 grama heroina od čega je u posljednjoj pošiljci, koju su "plavci" presreli, 41-godišnjakinja uhvaćena sa 29 grama. Čitavo klupko počelo se razmotavati početkom listopada kada je Samir S. pao sa 215 grama heroina kojeg je skrio u svom automobilu.


Istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je pritvor za A. B. i S.S., privođenje D. M.-a se očekuje, a M.B. i I.K. bit će kazneno prijavljeni zbog zlouporabe droga.