Uhićena dvojica Mostaraca koji su švercali drogu u Hrvatsku

Uhićena dvojica Mostaraca koji su švercali drogu u Hrvatsku

Splitska je policija uhitila pet osoba, među kojima i jednu ženu, zbog kaznenog djela zloupotrabe droge, koje su u rujnu i listopadu iz BiH prokrijumčarile nešto manje od kilograma heroina, doznaje se danas u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU).

Dvojica državljana BiH, Adis B. (35) i Darko M. (39), obojica iz Mostara drogu su nabavljali od zasad nepoznate osobe s područja BiH. Heroin bi potom predali Samiru S. (29) koji bi ga krijumčario preko granice s Republikom Hrvatskom da bi ga u Splitu ponovno preuzeo Adis i Darko. Sve bi se dalje granalo na Michaelu B. (41) iz Splita te Ivića K. (42) iz Trogira koji su heroin preprodavali.

Policija je krim istraživanjem došla do informacija kako je Adis B. u sedamnaest navrata isporučio Michaeli ukupno 400 grama heroina od čega je u posljednjoj pošiljci, koju su "plavci" presreli, 41-godišnjakinja uhvaćena sa 29 grama. Čitavo klupko počelo se razmotavati početkom listopada kada je Samir S. pao sa 215 grama heroina kojeg je skrio u svom automobilu.


Istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je pritvor za A. B. i S.S., privođenje D. M.-a se očekuje, a M.B. i I.K. bit će kazneno prijavljeni zbog zlouporabe droga.