U samo deset dana u Međugorju ukradeno 8 automobila!

Za to vrijeme su ukrali osam vozila, redom stranih oznaka, a samo za ovaj vikend nestala su tri golfa IV crne boje. Ovog puta su žrtve bili talijanski državljani koji su unajmili apartmane u Bijakovićima.

Jučer ujutro je krađu prijavio Francesko Deficot, čije se vozilo, talijanskih oznaka C -625-NX, nalazilo ispred obiteljske kuće Dragičević. Jutro ranije to su učinili i oštećeni Serry Cambriele. čiji je crni golf IV (CA-823-QN) bio kod pansiona Jurković, kao i Mario Facchin, koji je prvi uočio nestanak svog automobila (BX-115-5Q) ispred doma Juričića, piše večernji list.

Od ova tri posljednja slučaja, u čak dva navrata videonadzor je ‘ulovio' kradljivce na djelu. Trenutno se traga za njihovim identitetom.

"To je dobra vijest jer je najvjerojatnije ova ‘ekipa' prije točno deset dana, i to za samo jednu noć, također otuđila tri automobila te uzbunila hercegovačku policiju jer je postalo očito da imaju posla s dobro organiziranom skupinom automafijaša koji isključivo vrebaju strana vozila bez zaštite. U tom razdoblju je nestalo i njih nekoliko u Mostaru", navode Međugorčani, koji već poduzimaju sve kako bi sami zaštitili svoje goste.

Vlasnici bi vozila parkirali u ranim večernjim satima, a već ujutro im nije bilo traga.

"Prošloga puta oštećeni su bili Sara Delkonte, kojoj je ispred obiteljske kuće Vasilja otuđen audi A4 te Marko Knežević, čiji je golf švicarskih oznaka nestao ispred kuće Gagro, kao i Branislav Zrnić, koji je pak svoj passat bio ostavio kod Čizmića doma", nabrajaju iz policije, koja također, kako nam kažu, poduzima "niz izvidnih i operativnih mjera".

Riječ je, kako prenosi Večernji list, o vozilima u vrijednosti od 10 do 25.000 maraka. Nisu imali nikakvu zaštitu pa su postali lak plijen autokradljivcima. Prema svemu sudeći, radi se o istoj skupini koja je prije dvadesetak dana otuđila još dva vozila u Međugorju. Ova skupina najvjerojatnije je operirala i po Ljubuškom gdje je nedavno otuđen passat hrvatskih oznaka, a drugi pokušan, kao i u Mostaru.

Sumnja se da ukradeno u Hercegovini završava na crnogorskom crnom tržištu.