Suđenje Šimićima, koji su ubili bebu, početkom iduće godine

šimić
 najvjerovatnije, u siječnju 2019. godine, piše Dnevni avaz.

Skrivali trudnoću

Kako je rečeno iz Županijskog suda, nedavno je potvrđena optužnica u ovom slučaju, uz podsjećanje da je Šimiću, koji je uhićen 12. rujna, produžen pritvor, koji može trajati do izricanja presude ili nove sudske odluke.

Njegova supruga brani se sa slobode, dok je njihovo troje maloljetne djece smješteno u „Majčino selo" Međugorje, prema odluci Centra za socijalni rad, a u suradnji s pravosudnim institucijama HNŽ.

Kako je navedeno u optužnici, Mile Šimić 6. rujna je došao u Mostar po suprugu, koja je tog dana napuštala bolnicu nakon porođaja, i to u pratnji dvoje maloljetne djece. Prethodno su, zajedničkim dogovorom, skrivali njenu trudnoću, ali razlog zbog čega su se na to odlučili nije naveden.

Nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga tada je izvela djecu iz automobila, kako ne bi vidjeli šta će njihov otac učiniti, te se s njima udaljila. Otac je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je bebu bacio u provaliju.

Povrede glave

Novorođenče je, navedeno je u optužnici, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne povrede kostiju glave.

- Usljed ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženi vratili u vozilo i zajedno s dvoje maloljetne djece okrenuli vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice se uputili u Grude - navodi se u optužnici.