SIPA u suradnji sa policijom ŽZH-a jutros uhitila četiri osobe u Ljubuškom

SIPA u suradnji sa policijom ŽZH-a jutros uhitila četiri osobe u Ljubuškom
... kodnog naziva "Ostrvo", jutros su na području Ljubuškog slobode lišili četiri osobe i pretresli objekte na tri lokacije, javlja Anadolu Agency.

Slobode su lišene osobe inicijala D. V. (1980), Z. P. (1991) i A. B. (1987), državljani BiH, i osoba inicijala R. K. (1985), državljanin Albanije, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i Granične policije BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili neovlašteni promet opojne droge kokain s područja Hrvatske i Njemačke na područje BiH s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koriste, koji su dalje distribuirali u količinama od pet do 100 grama krajnjim preprodavateljima i konzumentima na području HNŽ-a i ZHŽ-a.

U okviru akcije pretreseni su objekti na tri lokacije na području Ljubuškog. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, pakiranje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu. Više osoba pozvano je u službene prostorije SIPA-e i MUP-a ZHŽ, gdje će biti saslušane u svojstvu svjedoka.