Posušje: Vozačici izmjereno 1,75 ‰ alkohola u dahu

ilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanje neregistriranim motornim vozilima.

Tijekom akcije promet je kontroliran po unaprijed sačinjenom planu, na lokalitetima na kojima se očekivao najveći promet motornih vozila. Kontrolirano je ukupno 36 vozača i vozila a alkotestirano je 28 vozača.

Izvršenim alkotestiranjima kod 13 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu - svi alkoholizirani vozači isključeni su iz prometa, oduzete su im vozačke dozvole te ćemo im naknadno uručiti prekršajne naloge.

Glede stupnja alkoholiziranosti, kod 8 vozača izmjereno je između 0,3 - 1‰ alkohola u dahu, kod četvero vozača izmjereno je između 1 - 2 ‰ alkohola u dahu a kod jednog vozača izmjereno je više od 2 ‰ alkohola u dahu.

Većina alkoholiziranih vozača muškog je spola, međutim, za upravljačem motornih vozila zatečene su i tri alkoholizirane osobe ženskog spola - zanimljivo je spomenuti da je kod jedne djevojke izmjereno 1,75 ‰ alkohola u dahu.

Iz prometa je isključeno 1 neregistrirano vozilo, vozaču ćemo naknadno uručiti prekršajni nalog.

MUP ZHŽ