Pao' jedan od glavnih opskrbljivača dilera droge od Konjica do Mostara

policija

Onje uhićen jučer oko 7 sati u akciji pripadnika Odjela za posebne namjene pri Sektoru kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, doznali smo u MUP-u. Druga je ovo akcija Odjela za posebne namjene MUP-a u dva dana koja je rezultirala zapljenom marihuane i privođenjem dvojice osumnjičenih. Dan ranije je u Mostaru uhićen Haris Mahinić (35).
Šćukulj je uhićen u svojoj kući u mjestu Cerići, općina Konjic, na osnovi naredbe Općinskog suda u Konjicu. Kako nam je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, kod njega su prilikom pretresa pronađena 42 komada pakiranja marihuane, precizna vaga, tzv. mrvilica (stroj za mrvljenje marihuane), dva mobitela sa SIM karticama i 1030 maraka za koje se sumnja da potječu od prodaje droge.

Nakon završenog pretresa, Šćukulj je uhićen i proveden je u službene prostorije MUP-a HNŽ-a u Mostaru gdje je jučer nad njim trajala kriminalistička obrada, a nakon toga će biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva, odnosno područnog ureda u Konjicu koje će donijeti odluku o eventualnom određivanju pritvora za osumnjičenog ili će se braniti na slobodi. Sumnja se da je Šćukulj jedan od glavnih opskrbljivača dilera marihuane od Konjica do Mostara.
U ponedjeljak je, kao što smo već objavili, u Mostaru uhićen Haris Mahinić zvani Hara, rođen 1977. godine, iz Mostara, zbog istog kaznenog djela. On je uhićen oko 14.45 sati u Ulici Gojka Vukovića u neposrednoj blizini osnovne škole naselja Donja Mahala.

Kod Mahinića su pripadnici policije pronašli 28 paketića marihuane i jedan veći omot od papira u kojem se također nalazila izvjesna količina te droge.
Postojala su saznanja da je na nepoznatoj lokaciji uz rijeku Neretvu posadio nekoliko stabljika indijske konoplje koju je unatrag nekoliko dana počupao i osušio. Pripremio je paketiće s drogom u svojoj obiteljskoj kući i započeo s preprodajom. Navodno je jedan paketić marihuane prodavao za deset maraka.
On je jučer nakon saslušanja u MUP-u pušten kako bi se branio sa slobode jer je Tužiteljstvo utvrdilo da protiv njega ima dovoljan broj dokaza pa iz toga razloga nije bilo niti potrebe za njegovim daljnjim zadržavanjem. Protiv njega će biti podnesena prijava u tzv. redovitoj proceduri.

Piše: N. Dedić/dnevni list