Mostarski zatvor: Osuđenik za ubojstvo polio vrućom vodom cimera po licu !

Mladenu Džidiću 20 godina zatvora
Kako se neslužbeno doznaje, sumnja se da mu je vruću vodu iz čajnika u lice polio cimer Mladen Džidić. Stražari su čuli bolan krik i viku usred noći pa su skočili. Još se ne znaju motivi ovog čina koji je zatvorenike trgao iz sna, a tek se pretpostavlja kako je to učinjeno iz osvete. Naime, Džidić je prethodno prigovarao na Sefićevo čudno ponašanje, no stvarni razlozi njihova sukoba se tek utvrđuju, piše Večernji list.

Nije prvi slučaj

Inače, to nije prvi slučaj u kojem se spominje Džidićevo ime. Iako je prije godinu dana iz Zenice premješten iz sigurnosnih razloga zbog suradnje s istražiteljima u slučaju "Turković", kada mu je Milenko Lakić, pripadnik kriminalne skupine Zijada Turkovića tijekom tri mjeseca, koliko ih je trajalo prisluškivanje SIPA-e u njihovoj zajedničkoj ćeliji, ispričao da je ubio nekoliko osoba.

Tražio premještaj

Džidić je prethodno u nekoliko navrata tražio premještaj iz zeničkog u mostarski zatvor i pri tome kao glavne razloge navodio zabrinutost za život i integritet te brigu za egzistenciju obitelji. U molbi za premještaj naveo je da je u KPZ-u Zenica bio fizički napadnut te su ga drugi zatvorenici u više navrata reketirali i prisiljavali da uplaćuje novac na određene tekuće račune. Nakon što je njegovu molbu odbilo Ministarstvo pravde FBiH njegov odvjetnik uputio je žalbu i drugostupanjskom organu, odnosno federalnom ministru pravde Zoranu Mikuliću, koji je prihvatio žalbu. Mladen Džidić, inače, izdržava kaznu od 17 godina zatvora zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obadovića (40), što se dogodilo u krugu njegove bombom razorene folkoteke na mostarskom Vidikovcu.