Mostar: Lopovi svoj plijen skrivali u grobnicama

Naime, nakon smrti starije članice obitelji Miljko iz Jasenice, rodbina je malo prije pokopa otišla pripremiti grob i doživjeli su iznenađenje. Čim su podigli nadgrobnu ploču, imali su što vidjeti - motornu pilu, kosilicu za travu, novčanik, kanistre za gorivo... Ubrzo se ispostavilo da su te 'zagrobne' stvari njihova susjeda Smiljanića, kojem su tri noći ranije nepozvani gosti opljačkali kuću, piše jabuka.tv.

- Imali su peh. Odabrali su 'krivi' grob i tu, tko zna koliko dugo, odlagali svoj plijen, vjerojatno kako ih, u slučaju sumnje u počinitelje, ne bi pronašli u premetačinama njihovih domova. Valjda su i ovoga puta na crnom tržištu čekali kupca, ali ih je iznenadila smrt vlasnice groba, navode iz policije. Napominju da zatečeni novčanik nije Smiljenićev, nego jedne studentice, barem sudeći po iskaznici. S druge strane, čuvši za tu vijest, Jaseničani su redom otvarali svoja grobna mjesta provjeravajući jesu li prazna.

- Do sada su kradljivci potkradali grobove. Kupili bi sve što se moglo preprodati, od nadgrobnih spomenika do metalnih ukrasa, pa čak i mrtvace, ali ih nikada nisu punili, zaključuju Jaseničani.