Mostar: Kamere na Gradskoj vijećnici nisu bile u funkciji snimanja

Prema dostupnim informacijama, prva vještačenja govore da je pri miniranju ovog spomenika korišten eksploziv TNT, težine od 50 do 100 grama, sa satnim mehanizmom što je iznimno rijedak slučaj. Količina eksploziva nije mogla načiniti štetu na okolnim zgradama, neslužbeno je priopćila policija, prenosi vecernji.ba.

Jedini očevidac i dalje je žena koja je pri pogledu kroz prozor uočila dvojicu u tamnoj odjeći pod kišobranima, ali na to nije obraćala pozornost jer to nije nikakva rijetkost, ali je rijetkost kada se nedugo nakon toga začuje eksplozija.

- Snimci videonadzora sa zgrade MO-parkinga, koji su se kasnije pojavili u javnosti, nisu puno pomogli, a na njima se ne poklapa ni vrijeme. Naime, više od stotinu metara dalje vidi se kako neki čovjek prelazi cestu i vraća se, a u drugom slučaju vozač terenca RAV-a prolazi i vraća se u krivom smjeru jer je promašio cestu, ili je vidio da se ispred njega nešto događa nakon eksplozije - kažu u MUP-u, a zatražili su i vještačenje videonadzora s Gradske vijećnice.

Živo ih zanima zašto su "zakazale" tamošnje kamere koje sporne noći nisu snimale. - One su jedino i mogle snimiti počinitelje. Pitanje je zašto nisu bile u funkciji snimanja, što ostaje zabilježeno do 30 dana, nego su tek onako "vrtjele svoj film". Prema svemu sudeći, u ovom slučaju ima političke pozadine, zaključuju u MUP-u.