Misteriozni nestanak biznismena iz Širokog Brijega

Obitelj Kvesić angažirala je ronilački klub iz Banje Luke, čiji su ronioci jučer detaljno pretraživali korito rijeke Vrbas između hidrocentrale Jajce 1 i mjesta Barevo u dužini od oko tri kilometra, a gdje je dubina vode u prosjeku oko šest metara.

Zaključan "passat"

Prekjučer su za Kvesićem tragali i ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS, policija MUP-a SBK i pripadnici Vatrogasne jedinice iz Jajca, koji su pretraživali teren oko obale.

Nestalom se svaki trag gubi u nedjelju, kada je službenim "passatom" (293-T-773), vlasništvo firme MCI d.o.o., krenuo u Banju Luku. Policajci su pronašli Kvesićev automobil napušten na proširenju u mjestu Podmilačje uz magistralnu cestu Jajce - Banja Luka. U automobilu je bila povučena ručna kočnica, a unutra su pronađene cigarete i novčanik. Vozilo je bilo zaključano. Jedan od ribara policiji je kazao da je razgovarao s čovjekom Kvesićevog opisa.

Tomislav Kvesić, Franin brat, koji je i prijavio njegov nestanak u ponedjeljak oko 10.30 sati, kazao je da je obitelj i dalje u velikoj neizvjesnosti zbog sumnjivog nestanka njegovog brata.

Široki Brijeg: Nestao Frano Kvesić

I ronioci u potrazi za Franom Kvesićem

- Još je sve misteriozno. Ovdje su članovi obitelji i brojni prijatelji. Čekamo policijske ronioce, ovdje su samo pripadnici privatnog ronilačkog kluba koje smo mi kao obitelj angažirali. Stojimo ovdje na mjestu gdje je pronađeno auto već dva dana i ništa ne znamo, niti ko šta poduzima. Razočaran sam radom institucija, radi se o nestalom čovjeku, a ne o nekakvoj životinji. Prema njegovom ponašanju nismo mogli zaključiti ništa čudno na osnovu čega bismo mogli pomisliti da bi, eventualno, mogao počiniti suicid. Bio je izuzetno stabilna ličnost, a da je imao nekih problema, porazgovarao bi sa mnom ili s nekim od svojih brojnih prijatelja. Mobitel koji je nosio sa sobom je nedostupan. Nismo saznali kod koje osobe je krenuo u Banju Luku. Za sada nemamo novih tragova, ali se nadamo da će moj brat biti pronađen - kazao nam je jučer Tomislav.

Došli prijatelji

Uz kanjon rijeke Vrbas sreli smo prijatelje nestalog Frane koji su s tugom kazali da je Frano njihov susjed iz Širokog Brijega kojeg poznaju cijeli život.

- Uvijek je bio dobar, nikome nije ništa nažao učinio. Ne vjerujemo da se radi o otmici, jer nije bio pretjerano bogat čovjek, može se reći da je imao normalna primanja. I da je riječ o otmici, otmičari bi već tražili otkupninu. O tome da je počinio samoubojstvo, nećemo ni da pomišljamo, jer on to sebi nikada ne bi učinio - kazali su Franini prijatelji.

Apel iz MUP-a HNŽ

Iz MUP-a HNŽ priopćeno je da je nestali Frano Kvesić visok oko 186 centimetara i težak oko 95 kg, a prema njihovim saznanjima, na put je krenuo odjeven u farmerice i džemper tamne boje. Sve građane koji imaju bilo kakve informacije koje bi policiji i obitelji pomogle u pronalasku nestale osobe mole da pozovu brojeve telefona 039/ 705-854, 705-640 ili 803-808.

Na mjestu pronalaska Kvesićevog automobila policajcima su dali izjave djevojka nestalog kao i njegov brat Tomislav.

Dnevni avaz