I ronioci u potrazi za Franom Kvesićem

potraga, Frano Kvesić, Jajce, Frano Kvesić, nestanak, policija, Frano Kvesić
Policija iz cijele BiH i jučer je tragala za u nedjelju nestalim Franom Kvesićem (43) iz Dužica kod Širokog Brijega, direktorom logistike poduzeća MCI, čiji se svaki trag izgubio kod Jajca, deset kilometara prema Banjoj Luci. U potragu za nestalim uključili su se i ronioci koji su pretraživali rijeku Vrbas, nizvodno od mjesta na kojem je u ponedjeljak ujutro pronađen njegov službeni automobil passat, piše vecernji.ba.

Međutim, do sada nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to što se dogodilo s Kvesićem. Neki očevici tvrde da su ga, tri sata nakon što je otišao iz Širokog Brijega, vidjeli kako se šeta po jednom tržnom centru u Jajcu. Javio se i ribar, koji tvrdi da je taj dan, oko podneva, također vidio Kvesića kako ide pješice od mosta u blizini tunela Tuk.

Široki Brijeg: Nestao Frano Kvesić

Nevoljno odgovorio

- Pri susretu sam mu rekao: Dobar dan!, a on je nevoljno nešto promrmljao i prošao. Sjeo je u crni passat i odvezao se prema Jajcu. Dva sata kasnije tim putem sam se vraćao i opet ugledao vozilo na istome parkingu pokraj ceste. Međutim, vozača nisam više vidio - posvjedočio je ribar, na temelju čega je policija jedan dio istrage usmjerila prema koritu rijeke. Zapravo, nepoznato je što se u međuvremenu događalo. U zaključanom službenom vozilu pronađene su njegove stvari i ono je bilo uredno parkirano pored ceste i zaključano. Od stvari je jedino nedostajao mobitel. Inače, riječ je ‘o duši od čovjeka', kako svi poznanici kažu za Kvesića, koji nije imao zdravstvenih, niti financijskih poteškoća.

Nestanak Kvesića je iz tog razloga zbunio ne samo istražitelje, nego i njegovu obitelj, koji tvrde da je Kvesić u nedjelju krenuo u Banjaluku privatno, a ne poslovno, ali da nikome nije rekao zašto ide.

Franin brat Tomislav Kvesić, koji je jučer došao na mjesto gdje je on posljednji put viđen živ, kako bi pratio potragu ronioca i policije, kazao je, vidno uzbuđen, da ne može ni pretpostaviti što se dogodilo s njim.

Nema tragova

- Ribar koji je u nedjelju pecao ribu nedaleko od Hidrocentrale Jajce 2, tvrdi da je vidio Franu u blizini mosta, udaljenom oko 150 metara od mjesta gdje je policija kasnije pronašla njegov automobil.

Na vozilu i oko njega nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to što se zapravo dogodilo. Frano je bio čovjek za primjer. Nije bilo nikakve naznake da je depresivan, ništa", ispričao je šokirani brat nestalog. Svjedoci govore da su trojica ronilaca jučer detaljno, u takozvanoj ‘liniji', pretražili korito Vrbasa, od mjesta na kojem je pronađen auto, odnosno od brane do mjesta Barevo.

- Korito Vrbasa na ovom dijelu je muljevito, a ronioci su dali sve od sebe, no nisu pronašli ništa. Bila su trojica ronilaca i redom su pretraživali metar po metar i tako sljedeća tri kilometra. Nakon višesatne potrage, povukli su se i vratit će se opet ujutro. Trenutačno je u potragu uključen čamac - kažu Jajčani. U isto vrijeme na Facebooku je osnovana velika skupina koja intenzivno moli za pronalazak nestalog Frane Kvesića.