Ljubuški: Uhićeni uzgajivači marihuane u Gornjim Radišićima

...saznanja da se u mjestu Gornji Radišići, zaseok Humovača, nalazi zasađena plantaža indijske konoplje.

U cilju hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela organizirana je operativno taktička radnja zasjeda, koja je jučer završila uspješno.
Naime, jučer oko 18:00 h policijski službenici su, nakon višednevne zasjede, zatekli u kontroli nasada i lišili slobode J. M. (24) i M. M. (26) iz Gornjih Radišića.
Nakon lišavanja slobode J. M. (24) i M. M. (26) privedeni su u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada a na licu mjesta izvršen je očevid.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se plantaža sastoji od 18 stabljika, visine do 185 cm, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.
Po završetku očevida stabljike su počupane i pohranjene u službenim prostorijama.
Policijski službenici PU Ljubuški, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom, poduzimaju druge predistražne radnje u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Policijski komesar Zoran Galić izrazio je zadovoljstvo rezultatom akcije "List", za koju je naglasio da je jedna u nizu uspješnih akcija u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, te je dodao: "Jučerašnjem, uspješnom završetku ove akcije prethodili su pažljivo planiranje, brižna priprema i višednevni, predani angažman većeg broja policijskih službenika. Stoga izražavam zadovoljstvo profesionalizmom kojeg su iskazali svi policijski službenici uključeni u ovu akciju".

Radio Ljubuški