Ljubuški: Pronađen Golf kojega su koristili napadači na R. Hrstića

To je vozilo dan prije pokušaja pljačke ukradeno na području Sarajeva. Vozilo je pronađeno napušteno u mjestu Lisice, općina Ljubuški. Pripadnici kriminalističke policije izvršili su očevid na mjestu događaja nakon čega je vozilo prevezeno u krug Policijske uprave Ljubuški. Tamo će vozilo ponovno biti pregledano zbog uzimanja tragova koji bi eventualno mogli dovesti do počinitelja kaznenog djela. Kako smo jučer uspjeli doznati, vozilo nije bilo oštećeno, a još je zanimljivije da isto nije bilo zapaljeno, što razbojnici vrlo često naprave nakon što počine kazneno djelo.

O pronalasku vozila obaviješteno je i nadležno Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije.

Podsjećamo, Ranko Hrstić je napadnut u utorak oko 13.50 sati. Izvršenim očevidom policija je utvrdila da je na parkiralištu ispred trgovine sportske opreme "Nižić šport" prilikom ulaska u svoje osobno vozilo marke Mercedes tip E 220 CDI tamno plave boje građanina Ranka Hrstića, rođenog 1959. godine, iz mjesta Grab, općina Ljubuški, napala maskirana osobe koja je usmjerila pištolj u njegovu pravcu i tražila novac. Nakon što se oštećeni zaključao u svoje vozilo, maskirani izvršitelj je ispalio više hitaca u vozilo i navedenu poslovnu zgradu. Nakon što je oštećeni Hrstić otvorio vrata svog osobnog vozila i pošao prema maskiranom počinitelju, isti bježi preko ograde i sjeda u vozilo V W Golf tip II sive boje za čijim se upravljačem nalazila druga maskirana osoba te su se udaljili Ulicom N. Kordića. Izvršenom provjerom je utvrđeno da je vozilo kojim su se koristili počinitelji ovog kaznenog otuđeno na području Sarajeva, kaže se u policijskom priopćenju.

Hrstić je navodno toga dana sjedio u obližnjem kafiću, a svjedoci kažu da su primijetili sivi Golf 2 u kojem su se nalazila tri muškarca kako kruži unaokolo i više puta se zaustavlja kao da nešto čeka. Kada je Hrstić krenuo prema svom automobilu, iza njega se stvorio razbojnik, koji je doslovno iskočio iz žbunja.

Kada je Hrstić ulazio u automobil, razbojnik ga je s leđa zaskočio. Međutim, Hrstić ga je odgurnuo i uspio je ući u auto i zaključati vrata. Vidjevši da ne može otvoriti vrata, razbojnik je pucao u zadnje lijevo staklo na automobilu, vjerojatno kako bi uplašio žrtvu i natjerao je da iziđe.

Zanimljivo je da je Ranko Hrstić bio napadnut iz zasjede i početkom 2008. kada su mu razbojnici oteli 170.000 maraka. Zbog tog razbojništva Županijski sud u Širokom Brijegu osudio je Žarka Tolušića (22) na dvije i pol godine i Marka Bilića (20) na tri godine i dva mjeseca zatvora. S njima je optužen i Dragan Gavran (22), koji je pobjegao u Hrvatsku i za njim je raspisana tjeralica.

Dnevni list