Kaznena prijava protiv carinika zbog maltretiranja Engleza!

Ivanica

... pripadnika Granične policije (GP) i jedan službenik Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Kako je priopćeno nakon sjednice, pohvaljen je rad Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GPBiH koji je pokazao visok stupanj profesionalnosti i nultu stopu tolerancije spram korupcije u predmetu koji je vođen protiv stranog državljanina, kojem je protuzakonito naplaćeno putno osiguranje uz prijetnju zabrane ulaska u BiH.

Ovaj slučaj desio se 26. svibnja na graničnom prijelazu Ivanica u Općini Ravno, kada su navedeni službenici pokušali nezakonito naplatiti novac od engleskog državljanina P. B., koji je bio u društvu svoje supruge.

Nakon što je, naime, bio izložen prijetnjama i torturi, kako saznajemo, Englez je ovaj slučaj odmah prijavio u direkciji GPBiH, gdje je ubrzo pokrenut postupak.

Dok je protiv dvojice graničnih policajaca pokrenut samo disciplinski postupak, s obzirom na to da nije bilo elemenata kaznenog djela, protiv T. G., službenika UIOBiH, pred Sudom BiH čak je pokrenut kazneni postupak. On se tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, a kaznenu prijavu protiv njega pokrenula je Granična policija BiH.