J. A. iz Klobuka pritvoren zbog razbojništva u Posušju

Policijski auto
...muška osoba, naoružana nožem, izvršila 10. prosinca u 19:55 h na štetu STR "Ivan" u Posušju.

U navedenom priopćenju naveli smo da su policijski službenici PU Posušje rasvijetlili opisano kazneno djelo, te da je za izvršenje kaznenog djela osumnjičen L. G. (36) iz mjesta Omolje, općina Tomislavgrad.
L. G. (36) je lišen slobode, nad njim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je PU Posušje podnijela Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv istoga, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289. KZ-a FBiH.
Postupajući po prijedlogu županijskog tužitelja sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Širokom Brijegu odredio je mjeru pritvora za L. G. (36).

Daljnim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PU Posušje došli su do saznanja da je u izvršenju kaznenog djela Razbojništvo sudjelovala još jedna osoba, te su došli do saznanja da je mogući supočinitelj J. A. (24) iz Klobuka, općina Ljubuški.
U ponedjeljak 30. prosinca J. A. (24) je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Posušje, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti, zajedno s L. G. (36), počinio kazneno djelo razbojništvo.
PU Posušje podnijela je Županijskom tužiteljstvu Dopunu ranije podnesenog Izviješća o počinjenom kaznenom djelu protiv J. A. (24), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289., u svezi s čl. 31. KZ-a FBiH.
Postupajući po prijedlogu županijskog tužitelja sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Širokom Brijegu odredio je mjeru pritvora i za J. A. (24).

UPRAVA POLICIJE MUP-a