Grude: Zapaljena imovina poznatog poduzetnika

Velik broj automobilskih guma, motora i nekoliko automobila planuo je u nekoliko trenutaka, a scene kao iz filmova zaprepastile su kako prve susjede, tako i one koji su u gluho doba noći prolazili tom rutom. Na mjestu događaja zatekli smo oštećenog Pralasa dok je s prijateljima i vatrogascima obuzdavao vatrenu stihiju. Polumilijunska šteta koja je u trenutku nastala ni inače tvrdog čovjeka nije ostavila ravnodušnim.

- Sve sam prošao i stvorio radom, pomogao sam tko je god zatražio pomoć, a sada mi se dogodilo ovo što ni u noćnim morama nisam mogao zamisliti. Šteta je ogromna, i znam da je onaj tko mi je ovo učinio sretan. Neka zna da sam i ja sretan jer se nikome od ljudi ništa nije dogodilo, a pravda postoji i sigurno će onoga tko je ovo učinio kad-tad stići. Dok smo razgovarali plamen je nastavio gutati bogatstvo koje je ovaj grudski poduzetnik godinama stvarao. Na mjestu događaja zatekli smo i pripadnike vatrogasnog društva Grude. Prvi čovjek društva Svemirko Mikulić priznaje da vatrogasci već danima ne miruju zbog požara na području općine Grude.

Djelatnike Elektroprivrede također smo zatekli na terenu dok su mijenjali žicu na dalekovodu koja je izgorjela od posljedica požara. Susjedi su šokirani događajem i iznenađeni činjenicom da netko može nekome učiniti ovakvo nešto.
Strahuje se od otrovnog dima i neugodnog mirisa koji se širi cijelim područjem. U policiji su potvrdili da ne mogu davati nikakve informacije, ali kažu da će sve učiniti kako bi riješili ovaj slučaj i otkrili tko je učinio namjernu štetu ovome poznatom grudskom poduzetniku. Intenzivno tragaju za piromanom i njegovim motivima. Pralas pak u nevjerici gleda prema crnoj prašini koja je ostala nakon požara, a šteta koju je pretrpio ogromna je. Susjedi i poznavatelji ovog vrijednog čovjeka vjeruju da onaj tko je ovo učinio neće proći nekažnjeno.

Večernji List