Grude: Nakon kraće potjere priveden alkoholizirani kamiondžija

... prelazi iz jednog kolničkog traka u drugi, ugrožavajući na taj način druge sudionike u prometu. Odmah po zaprimanju prve prijave upućena je policijska ophodnja da zaustavi navedeni kamion a nakon što je kamion uočen u blizini restorana Otok policijski službenici izdali su naredbu za zaustavljanje (palica STOP POLICIJA) na koju se vozač kamiona oglušio i nastavio vožnju Ulicom Gojka Šuška u smjeru benzinske crpke Grafotisak.

Nakon potjere s uključenim zvučnim i svjetlosnim signalima policijska ophodnja pretekla je navedeni kamion u blizini spomenute benzinske crpke i vozilom prepriječila cestu, a nakon što je vozač zaustavio kamion isti je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Grude. Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je kamionom upravljao I. K. (58) iz Tihaljine, općina Grude, izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 2,34 ‰ alkohola u dahu, a izvršenim provjerama utvrđeno je da je registracija kamiona istekla 2011. godine.

Po završetku prekršajne obrade I. K. (58) uručen je prekršajni nalog - za počinjene prometne prekršaje izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 500,00 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „C" kategorije u trajanju od 2 mjeseca a dobio je i 2 kaznena boda.

MUPZZH