Dvojici Ljubušaka po 10 mjeseci zatvora zbog pljačke kluba As

Pravosuđe
...te im izrekao kazne zatvora u trajanju od po 10 mjeseci. Naime, oni su još u listopadu 2010. godine u dogovoru s malodobnim J.M. s potkapama na glavi i rukavicama izvršili pljačku u ljubuškom automat-klubu ‘'AS''.

Donald Gadže i malodobnik s pajserima, a Vinko Grbavac s nožem u ruci, upali su u klub, te je prvi rukama uhvatio djelatnicu Ninu Sadiković i pognuo joj glavu, dok je treći iz ladice na pultu uzeo iznos od 5444 maraka, ubacio ga u torbu. Za to vrijeme, malodobnik je s pulta pokupio dva njena mobitela.

Oteto su odnijeli u obiteljsku kuću Donalda Gadže na Hardomilju gdje su novac podijelili na tri jednaka dijela. Optuženici su najprije izjavili da nisu krivi, međutim po sazivanju glavne rasprave odlučili su ipak priznati, Pred sudom su se ispričali vlasniku automat kluba Jozi Hercegu, te djelatnici Nini. Optuženi Vinko po presudi je obvezan da na ime naknade štete oštećenom Hercegu isplati iznos od 1.335 maraka, dok je Donald vratio svoj dio plijena, koji će po pravomoćnosti presude biti vraćen vlasniku, kao i manji iznos novca koji je oduzet od optuženog Vinka i malodobnog J.M.

Inače, kazneni postupak protiv maloljetnika J.M. okončan je u posebnom kaznenom postupku, kažu u općinskom sudu Ljubuški.