ŽELJKO NAKIĆ Gdje god dođemo možemo se pohvaliti linijom Teuta vina

Vinarija Čitluk
Facebook

Vinarija Čitluk u posljednje vrijeme niže uspjehe na sajmovima vina. Tako je na sajmu ocjenjivanja vina "Beowine Challenge Cup 2020.” u Beogradu, zlatnu medalju osvojila Teuta Trnjak, ali je zlato odnijela i Teuta Žilavka. 

Deset dana nakon toga na sajmu "Gast Split 2020."u Splitu, ponovno zlato. Teuta Žilavka osvojila je ocjenjivače, dok su se Teuta Blatina i Teuta Trnjak smjestile na drugo odnosno treće mjesto.

Zadovoljan je i Željko Nakić direktor Vnarije Čitluk.

"Sajam u Splitu svojevremeno bio je najveći sajam u regiji što se tiče ocjenjivanja vina. Vinarija Čitluk je na taj sajam poslala tri vina, poslali smo sve od nove linije naših vina Teuta. Teuta su naša premium linija vina. To su brižno odnjegovana vina s manjim serijama, od pet do deset tisuća butelja na godinu."

Sadržaj se učitava...

Uspjeh je zabilježen i u Beogradu?

"Tako je. U Beogradu smo bili šampioni s Teuta Trnjkom. Od 100 mogućih osvojili smo čak 91 bod. Tu je i naša Teuta Žilavka također uzela zlato i njezin uspjeh u Splitu moram priznati da nas je i iznenadio.

U toj kategoriji imate i žilavku selekciju?

"Upravo tako. Jedina razlika što se selekcija bere mjesec dana kasnije, možda čak i više.

Kako je nastala ideja za Teuta linijom?

"Sama ideja da pod tim brendom proizvodimo autohtone sorte, pod tim mislim naše regionalne, ne isključivo hercegovačke koje su iz Teutina vremena. Tko ne vjeruje neka dokazuje da nisu. Mi imamo i svjetske kultivare poput Cardonea, Merlota, Siraha, Caberneta Souvignona i Caberneta bijelog. Međutim, pod Teutom imamo samo blatinu, trnjak, plavac, vranac, i žilavku."

Sadržaj se učitava...

Od medalja se ne živi no od Teute se očekuju velike stvari.

"Vinarije ne mogu živjeti od zlatnih medalja. Mi smo to nekoliko puta osvojili, to je za nas već jedan kontinuitet. No, ono što radimo s Teutom je jako dobro. S tom linijom možemo se pohvaliti gdje god dođemo. Mislim da je to trenutno top kvaliteta među našim vinima, kazao je u razgovoru za hercegovina.info direktor vinarije Čitluk Željko Nakić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.