Učenici mostarske Srednje ekonomske škole darivali djecu Obiteljskog centra u Vionici

Tu lijepu tradiciju već nekoliko godina velikodušno provode i učenici mostarske Srednje ekonomske škole Joze Martinovića. 

Naime, na poticaj Vijeća učenika, u toj se školi svake godine u Došašću organizira humanitarna akcija prikupljanja novca za nabavu božićnih darova koje pred Božić dijele štićenicima Centa misionarki ranjene obitelji u  Vionici, koji djeluje u sastavu Obiteljskog centra papa Ivan Pavao II. Čitluk. 

I ove su godine učenici te mostarske srednje škole od svog skromnog džeparca prikupili 800 KM kojima su kupili božićne poklone kojima danas (u srijedu) obradovali djecu spomenutog Centra u Vionici.

Zahvaljujući se u ime djece i časnih sestara mostarskim srednjoškolcima na njihovoj plemenitosti, voditeljica Centra ć. s. Kornelija Kordić, uz ostalo je kazala:

- Svojim postupkom vi ste nas doista obradovali i iznenadili jer ste otvorili svoja srca za potrebe ove djece. Neka vam dragi Bog uzvrati i nagradi vas svojom ljubavlju.

Evo što su nam toj plemenitoj akciji rekli neki učenici :

Ema Bevanda, predsjednica Vijeća učenika Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar:

- U ovo blagdansko vrijeme dužnost nam je pomoći ljudima u potrebi, a posebno kad su u pitanju djeca bez roditeljske skrbi. Ovom akcijom želimo potaknuti i druge da shvate kako se i s malo pažnje može postići veliki cilj.

Danijel Groznica, član Vijeća učenika te škole:

- Već četiri godine zaredom svi učenici naše škole velikodušno i s ljubavlju se uključuju u ovu humanu akciju i svoje priloge daju za nabavu božićnih darova djeci ovog Centra u Vionici. Dogovorili smo se da ćemo ovakve i slične akcije provoditi i u budućnosti.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info