Stanislav Alihodžić se iz Poreča pješke uputio u Međugorje

Međugorje
...a svoj odlazak na to sveto mjesto nazvao sam hodočašćem oproštenja i pokore - kazao nam je 52-godišnji hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata iz Poreča Stanislav Alihodžić koji je na put krenuo u nedjelju, a u Međugorje planira stići do Velikog petka 2. travnja te ondje proslaviti Uskrs. 
 
- Svaka je molitva za sve potrebite, no u mojim molitvama posebno mjesto zauzimaju djeca s cerebralnom paralizom - dodao je Alihodžić s kojim smo razgovarali kad je prolazio magistralom iznad Crikvenice. Pokazao nam je i pismo župnika Župe uznesenja Marijina iz Poreča Petra Pahovića u kojem on preporučuje da mu se pruži pomoć na dugom putu do Međugorja. No tu pomoć do sada nije dobio ondje gdje ju je tražio, nego su mu je pružili ljudi velika srca na koje je slučajno naišao.
 

- Tražio sam prenoćište i mjesto gdje se mogu oprati u crkvama, ali sam nažalost naišao na zatvorena vrata. Srećom, ima još dobrih ljudi, pa me je obitelj Orlić iz Jadranova ugostila i tako se rodilo jedno novo iskreno prijateljstvo. I vlasnik pansiona Lavanda u Novom Vinodolskom Ivan Svetić nije htio naplatiti spavanje i obrok pa ću se i njega sjetiti u svojim molitvama - ispričao nam je S. Alihodžić.
 
Večernji List