Red đakonata primili su fra Hrvoje Miletić, fra Dario Galić i fra Goran Azinović

slavljenje đakonskog ređenja, Čerin, Čerinski župnik, Biskup Perić, župna crkva sv. Stjepana Prvomučenik, Frama, članovi OFS
...podijelio je red đakonata trojici bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije: fra Hrvoju Miletiću iz župe Svih Svetih, Sesvete (Zagreb), fra Dariu Galiću iz Donje Blatnice, župa sv. Stjepana, Čerin i fra Goranu Azinoviću iz župe sv. Jakova apostola st., Međugorje.

Na Misi ređenja uz biskupa Perića i provincijala fra Miljenka Šteku sudjelovalo je tridesetak svećenika, bogoslovi i novaci, rodbina ređenika i mnoštvo vjernika.

Čerinski župnik i broćanski dekan fra Dario Dodig na početku Svete mise pozdravio je sve nazočne i posebno zahvalio provincijalu Šteki i biskupu Periću što su izabrali župu Čerin, iz koje potječe jedan ređenik, za slavljenje đakonskog ređenja. To je prvi put u povijesti ove župe koja iduće godine slavi svoju 150. obljetnicu i za koju prigodu je u potpunosti obnovljena župna crkva sv. Stjepana Prvomučenika.

Biskup Perić u svojoj homiliji naglasio je tri točke koje su bitne za đakonski, svećenički i redovnički poziv: biti na dobru glasu, biti mudri i biti puni Duha Svetoga, kao što stoji u Dj 6,3.

Na kraju Mise provincijal fra Miljenko Šteko je zahvalio za „ovo prelijepo svečano ređeničko slavlje" biskupu, fratrima i sestrama na Čerinu, svim svećenicima koncelebrantima, župnom zboru, a posebno roditeljima novih đakona. „Molitva i obiteljsko kršćansko življenje roditelja i rodbine bilo je plodno tlo iz kojeg su nikla ova zvanja", kazao je i pozvao nazočne da usrdno mole za duhovna zvanja koja su tako potrebita za naviještanje Isusove vesele vijesti čovjeku današnjice, koji je izložen tolikim protukršćanskim svjetonazorima. Uputio je i svoju ohrabljujuću očinsku riječ novoređenicima zamolivši ih da milost Božjeg poziva i poslanja ljubomorno čuvaju i s radošću obavljaju službu đakona koja će ih voditi do svećeničkog ređenja. Svojim harmoničnim posluživanjem bogoslovi i novaci dali su dostojanstvenu i svečanu crtu ovom liturgijskom slavlju.

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je Župni zbor pod ravnanjem fra Tihomira Bazine.

Nakon svečanog ređeničkog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje uz domjenak u velikoj župnoj dvorani što su ga za tu prigodu pripremili članovi OFS i Frame pod vodstvom njihova asistenta fra Daria.

ktabkbih.net