Posljednji ispraćaj i pokop pokojnog Franje Primorca sutra u Čitluku

Pokojni Primorac bio je istaknuti kulturni i javni djelatnik s brojnim samostalnim i skupnim izložbama od rodnog Čitluka, Sarajeva u kojem je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti - Odsjek slikarstvo, Zagreba pa sve do europskih gradova u kojima se predstavio izlažući svoje radove.

Bio je neumorni promicatelj kulturnih i tradicijskih vrijednosti hrvatskog katoličkog puka koji je svoja umjetnička djela stvarao u najrazličitijim tehnikama i sa širokom lepezom različitih motiva. Pokojni Franjo Primorac također je bio redovit sudionik likovnih kolonija pa tako i međunarodne likovne kolonije u Gradnićima koja je vezana za proslavu Didakovih dana, čiji je Primorac u listopadu bio i voditelj. Uz to što se redovito odazivao na pozive za rad u likovnim kolonijama pokojni Franjo Primorac ostao je zapamćen i kao organizator i pokretač brojnih humanitarnih izložbi koji je veliki broj svojih radova darovao u dobrotvorne svrhe.

U svojoj bogatoj umjetničkoj i društveno-političkoj karijeri, Primorac je bio i dugogodišnji tajnik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, zastupnik u Skupštini HNŽ, predsjednik Skupštine HNK Brotnjo - Čitluk kao i obnašatelj različitih dužnosti u čitlučkim sportskim klubovima.

Posljednji ispraćaj i pokop pokojnog Franje Primorca bit će u utorak 29. prosinca u 15 sati u Gradskom groblju Podadvor u Čitluku, dok će obitelj pokojnog izraze sućuti primati od 14 sati u gradskoj mrtvačnici.

POČIVAO U MIRU BOŽJEM NAŠ UMJETNIČE!