Otvorena nova zgrada Dječjeg vrtića u Čitluku

Općina Čitluk
Potreba za izgradnjom nove zgrade sa proširenim kapacitetima i boljim uvjetima za mališane u Čitluku javila se već prije par godina kada je dosadašnji vrtić smješten u zgradi stare škole postao pretijesan i koji, mogli bismo reći, nije ispunjavao kriterije primjerene za ustanovu koja se brine o najmlađima.

Izgradnju ovog kapitalnog projekta za općinu Čitluk velikodušno je podržao gospodin Jozo Primorac, predsjednik Zaklade Primorac, koja je uz općinu Čitluk bila glavni investitor ovog projekta. Nova zgrada Dječjeg vrtića pored spomenutih ne bi se mogla izgraditi i bez potpore ostalih poduzetnika koji su nesebično pomogli ovaj projekt i federalna Vlada BiH dok je funkciju dopredsjednika obnašao Vjekoslav Bevanda.

„Slučaj je htio da boraveći u Čitluku budem informiran kako vrtić radi u neadekvatnim uvjetima. Bilo je dovoljno da vidimo kada ćemo početi i kada ćemo završiti gradnju. Uvjeti u kojima su bila djeca nisu bili baš za pozdraviti i to je bio razlog zašto smo se odlučili upravo za to. Mislim da smo ostvarili svoj cilj"- izjavio je Jozo Primorac, nakon čega je zahvalio svima koji su pomogli i vrijedno radili na izgradnji objekta.

Pored mališana i njihovih roditelja novom vrtiću zasigurno se najviše raduju odgajateljice i osoblje vrtića u čije je ime ravnateljica ove ustanove, Zdenka Pehar zahvalila svima koji su omogućili izgradnju jednog od najmodernijih vrtića u regiji.

„Dugi niz godina postojala je potreba za izgradnjom novog objekta jer postojeći vrtić, koji se nalazio u zgradi stare škole, nije zadovoljavao kriterije primjerene za ovakvu ustanovu. Nakon sastanka s gospodinom Primorcem odabrali smo idejno rješenje, napravili projekt i donijeli na Općinskom vijeću odluku o izgradnji novog Dječjeg vrtića. Gospodin Jozo Primorac pokazao je i dokazao kako se voli svoj rodni kraj i on je osoba koja je svojom dobrotom i plemenitošću zadužila sve nas."- kazao je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Simbolično Primorcu, Jerkiću i ravnateljici Pehar u presijecanju vrpce pomoglo je četvero mališana, nakon čega je uslijedi obilazak novoizgrađenog vrtića.

izvor: Pogled.ba